Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

V enem dnevu do sprostitve

Začnite dan s sadnim pilingom, na sadje pa ne pozabite niti pri zajtrku. (Foto: Žurnal24 main
Nežno razvajanje po napornem delovniku si lahko privoščite tudi sami doma. Že zdaj se pripravite na konec tedna, ki bo še posebej sproščujoč.

Začnite dan s posteljno jogo
Naj bo prebujanje v sobotno jutro počasno in prijazno. Namesto zoprnega zvoka budilke naj vas zbudi vaša najljubša melodija, nato pa se še kar v postelji lotite počasnega raztezanja mišic. Spomnite se na mačko in njeno prebujanje iz popoldanskega spanca. Vstanite šele tedaj, ko se počutite budni in je tudi vaše telo pripravljeno na gibanje.

Poživite jutro z agrumi

Privoščite si piling z vonjem po pomarančah in limonah, ki bo poživil vaš krvni obtok in dvignil vaše razpoloženje. Če temu dodate še nekaj knajpanja (izmenično prhanje s toplo in mrzlo vodo), toliko bolje. Po nanašanju kreme se odpravite k zajtrku, ki naj bo lahek, a kljub temu sestavljen iz jedi, ki jih imate radi. Nihče vas ne preganja, zato zajtrkujte počasi in ob tem glejte svojo najljubšo oddajo, poslušajte svojo najljubšo glasbo ali v miru berite časopise, revije ali knjigo.

Svež zrak dobro dene
Ni važno, ali se raje odpravite v mestni park ali daleč stran v neobljudeno naravo. Pomembno je, da izberete kraj, kjer vas nič ne moti in se lahko popolnoma sprostite. Lahko se lotite tudi športa, vendar ne pretiravajte – počnite le tisto, kar vas veseli. Vreme pri vsem tem igra pomembno vlogo, zato dan ali dva preden načrtujete dan za sprostitev, preverite vremensko napoved.

Posvetite se prehrani
Tako kot zajtrk, naj bosta tudi kosilo in večerja v znamenju zdravja in dobrega okusa. Izberite okusne jedi, pripravljene iz svežih sestavin. Bodite pozorni na to, da ne pojeste preveč. Če je mogoče, si jedi pripravite dan prej, ali pa bodite še bolj lenobni in si jih naročite na dom. Na kuhanje in pomivanje tako lahko pozabite – danes je vaš dan.

Lepotni popoldan
Sedaj je čas, da se posvetite lepotičenju. Na kaj se boste osredotočili, je odvisno od vas. Lahko si pripravite anticelulitne obloge, si uredite roke in stopala ali si obraz namažete s hranljivo masko. Izberite stvari, za katere ni potrebno veliko fizičnega truda in ki vam jih ni zoprno početi. To je dan sprostitve in uživanja, zato se depilaciji z voskom in podobnim zadevam raje izognite.

Večerna romanca
Večer zaključite, kakor si najbolj želite, vsekakor pa divje zabave in popivanje dolgo v noč ne pridejo v poštev, saj bodo izničile učinek vsega, kar ste ta dan naredili. Izberite nekaj mirnejšega in prijetnega – ogled filma (doma ali v kinu), romantičen večer v dvoje, listanje po starih albumih s fotografijami ali načrtovanje naslednjega oddiha. V posteljo se odpravite dovolj zgodaj, tako boste naslednji dan začeli sveži in spočiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.