Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

V koš z ličili s pretečenim rokom trajanja!

ličila, kozmetika Shutterstock
Vedno več žensk ogroža svoje zdravje, potem ko se ne morejo rešiti starih ličil.

Raziskava, ki jo je izvedlo modno podjetje Debenhams, je pokazala, da skoraj dve tretjini žensk v svojih toaletnih torbicah še vedno hranita vse vrste ličil, ki jim je rok trajanja že zdavnaj potekel. Kot razlog za to v večini navajajo, da jim jih je škoda vreči stran.

Omenjena ličila pa lahko povzročijo prave težave. Zaradi škodljivih bakterij, ki se kopičijo na ličilih, lahko nastanejo različne okužbe oči in kože.

"Skrb vzbujajoče je, da tako veliko žensk ogroža svoje zdravje z ličili, ki jih predolgo uporabljajo. Na izdelku je vedno dobro preveriti rok trajanja in se tega tudi držati. Ličila s pretečenim rokom trajanja lahko dajo neželene rezultate, kar lahko vodi do različnih težav," je povedala predstavnica podjetja Lisa Brett.

Raziskava pa je dala še pretresljivejši podatek, in sicer da 73 odstotkov uporabnic na izdelku sploh ne preveri roka trajanja.

Tretjina žensk še vedno uporablja črtalo za oči po enem letu uporabe, kar lahko vodi do resne okužbe oči. 22 odstotkov jih uporablja puder po pretečenem roku (ki je eno leto), kar lahko privede do izpuščajev. Sedem odstotkov žensk pa priznava, da uporablja senčila več kot šest let, kar je veliko preveč, saj je rok uporabe samo eno leto.

Glede na to, da se bliža poletje, je to odlična priložnost, da se znebite starih ličil in svojo kolekcijo osvežite z novimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.