Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

V modi blond z zelenimi prameni

Lassana
1/18
Lassana
Nova umetnost se imenuje kolekcija pričesk, ki so jo na seminarju London po Londonu predstavili frizerski mojstri Lassaninega kreativnega tima.

Za najdrznejše

Tudi slovenski frizerji so za drznost. Kolekcija Nova umetnost preseneča predvsem z barvnimi kombinacijami, med katerimi izstopa kombinacija blond in zelene. "Raznovrstna kolekcija poudarja modernizem, v katerem se prepletajo različne grafike, barve in konstrukcije, ki se lomijo med seboj," razlaga Metod Tasič, vodja Lassaninega kreativnega tima. Dodaja, da so poudarki in kontrasti odvisni od vsakega posameznika, predvsem pa je treba paziti, da pričeska ni videti preveč kičasto.

Jasna Mustedanagić dodaja, da so navdih za kolekcijo dobili na seminarju Vidal Sassoon v Londonu, kjer jih je navdušila tako imenovana downtown kolekcija v stilu osemdesetih. Tudi sicer je ikona frizerstva, Vidal Sassoon, pogost navdih Lassaninega kreativnega tima, Tasič pa priznava, da si za navdih vsaj enkrat na mesec ogleda tudi kakšen njegov film.

Tudi za ljubitelje petdesetih let

V petdeseta leta prejšnjega stoletja pa vas bo popeljala kolekcija Iconic. "Kolekcija je preprosta, a hkrati zelo zahtevna za striženje. Enostavna zaradi čistih grafičnih linij, zahtevna pa zato, ker je treba paziti na vsak detajl," razlaga Tasič. V ospredje zopet prihaja paž, ki pa je še bolj poln in klasičen, kar bo gotovo navdušilo vse, ki želijo modno, a hkrati zelo nosljivo pričesko.

Slovenci odprti za spremembe

Da smo Slovenci odprti za spremembe, opaža Jasna Mustedanagić: "Moram reči, da gremo s časom naprej. Vedno večji poudarek je na gibanju las, kar je strankam všeč, pričeske, podobne čeladam, pa postajajo stvar pozabe." Tistim, ki niso navdušeni nad fluorescentnimi toni, Mustedanagićeva svetuje izbiro naravnih, toplih tonov v kombinaciji s prameni, ki poudarijo pričesko in samo striženje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.