Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

V paru je vadba lažja

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Najdita vadbo, ki ustreza obema. Motivirajta drug drugega.

"Motivacije za vadbo ljudem največkrat primanjkuje, toda če vadijo v paru, jim čas hitreje mine, hkrati med seboj malo tekmujejo in tako drug drugemu dvigujejo raven vadbe," pojasnjujeta osebna trenerja Nejc in Tina Kofler.

Od fitnesa do rolanja

Za vadbo v dvoje so, kot pravita, primerne skoraj vse dejavnosti, od fitnesa, teka in rolanja do plavanja in skupinske vadbe, skratka "katerakoli dejavnost, pri kateri nam ustreza, da jo izvajamo v družbi podobno mislečega". Tudi če s partnerjem nista v enaki kondicijski pripravljenosti in se precej razlikujeta v teži, se še vedno lahko rekreirata skupaj, a stopnjo obremenjenosti, število ponovitev ali vaj prilagodita vsakomur posebej.

Sistem prilagodite življenjskemu slogu in uživajte hrano, ki jo imate radi.
Mojca Cepuš, nutricionistka
Pomembna je prehrana
Nutricionistka Mojca Cepuš poudarja, da je poleg gibanja pri hujšanju v dvoje pomembno ustrezno prehranjevanje. Kot pravi, "so raziskave pokazale, da je pri okoli 70 odstotkih hujšanja pomembna prehrana, preostalo je gibanje".

Sistem, pisan na kožo

Ko se par odloči, da bo nekaj spremenil, je nadvse pomembno, da najde sistem, ki mu bo pisan na kožo in mu bo ustrezal vse življenje, pravi Cepuševa. To pomeni, da "sistem prilagodite življenjskemu slogu, hrani, ki jo imate radi, saj je mogoče fantastične rezultate doseči z zelo raznovrstno hrano".
Delovne izkušnje sogovornikov sicer ne morejo potrditi, da so pari, ki vadijo skupaj, uspešnejši od posameznikov; rezultati so podobni. "Nekateri imajo več od vadbe, če vadijo sami, drugi nujno potrebujejo partnerja, da sploh pridejo do fitnesa, in potem koga, ki jih za vadbo motivira," razlagata Koflerjeva, Cepuševa pa dodaja, da je "pomembneje to, da najdeš način, ki ti ustreza, kot pa to, ali je še kdo zraven ali ne".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.