Magazin > Lepota & telo
27 ogledov

Vadba za nosečnice

nosečnica, nosečnice, vadba, telovadba, gibanje
1/15
Žurnal24 main
Nosečnice, ki med nosečnostjo nimajo težav, lahko s prilagojeno vadbo pridobivajo in ohranjajo telesno aktivnost in se pripravijo na porod. Vadba je primerna tudi za poporodnice.

Zmerna telesna aktivnost med nosečnostjo ugodno vpliva na psihofizično stanje nosečnice, saj preprečuje in zmanjšuje nevšečnosti, ki nastanejo v tem obdobju. Vadba za nosečnice je program, namenjen bodočim mamicam, ki želijo svojo nosečnost preživeti aktivno in si jo s tem še polepšati. Vadba, ki jo vodijo strokovno usposobljeni inštruktorji, je prilagojena potrebam nosečnic.

Vadba je sestavljena iz uvodnega dela (ogrevanje in dinamično raztezanje), aerobnega dela (20 do 30 minut), specifičnega dela za lokalno mišično vzdržljivost, stabilizacijo hrbtenice in medenice ter zaključnega dela (raztezanje, sproščanje). Čvrste mišice bodo lažje kljubovale spremembam telesa do poroda, z vadbo pa se lažje obvladujejo aktivnosti tudi po porodu.

V zavihku video si oglejte vadbo, prirejeno posebej za nosečnice in poporodnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.