Magazin > Lepota & telo
455 ogledov

Vaje za boljšo vzdržljivost

Že nekaj preprostih vaj dela čudeže. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Zabavne in preproste vaje vam bodo dale nov delovni zagon in vam hitro povrnile energijo.
10 minut. Že med odmorom na delu ali v šoli lahko naredimo nekaj preprostih vaj za izboljšanje počutja.

Novo leto je morda najprimernejša priložnost, da začnete skrbeti tudi za svoje telo. Osebni trener Rok Svetko iz Studia Marko Mrak predlaga nekaj pestrih in drugačnih vaj, s katerimi se boste hitro prebudili kar med odmorom v službi, telesu pa povrnili tudi izgubljeno kondicijo.

  • Dvig kolena h komolcu. Stojte v širini bokov z vzročenimi rokami. Vajo začnite z dvigom pokrčene leve noge in spuščanjem pokrčene desne roke, tako da koleno približate komolcu. Vrstni red gibanja rok in nog zamenjate ob vsaki ponovitvi.
  • Počep z vrtenjem rok. Hkrati s spuščanjem v počep vrtite roke naprej in nazaj ter usklajujte gibanje rok in nog.
  • Izpadni korak s poskokom. Iz prednožnega položaja, z nizko spuščenimi boki in rokami v pasu se hitro in eksplozivno odrinete v zrak in hkrati zamenjate nogi tako, da pristanete z drugo nogo naprej spet v izpadnem koraku. Trup naj bo zravnan.
  • Pajkova skleca. V razkoraku se predklonite in vzročite roke tako, da se z njimi oprete na tla. Tako oprti izvajajte sklece.
  • Plezalec. V položaju sklece na rokah izmenično krčite kolena do prsi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.