Magazin > Lepota & telo
48 ogledov

Varajo z manj privlačnim ljubimcem

ženska moški pogovor Shutterstock
Kljub zmotnemu prepričanju se prešuštniki odločajo za ljubimce in ljubimke, ki so manj privlačni.

Raziskovalci so tokrat vzeli pod drobnogled prevare s stališča privlačnosti. Prišli so do zanimivega zaključka – ljudje svoje partnerje pogosto prevarajo z osebami, ki so po videzu manj privlačne kot osebe, s katerimi so prešuštniki v razmerju.

Stare predpostavke, da imajo ljudje afero z osebami, ki so bolj privlačne od njihovih trenutnih partnerjev, so se izkazale za netočne. V raziskavi je sodelovalo štiri tisoč oseb, opravila pa jo je spletna stran Victoria Milan, ki je namenjena zakoncem, ki iščejo afero.

Ljubica ga bolj posluša, ljubimec ima lepšo postavo

Moški so priznali, da so njihove partnerke lepe in privlačnejše od njihovih ljubic, s tem pa so se strinjale tudi ženske, ki varajo. Samo 30 odstotkov moških je ženo prevaralo z mlajšo žensko, samo četrtina moških pa meni, da je njihova ljubica lepša od žene. In zakaj potem sploh varajo? Moški priznavajo, da je njihova ljubica strastnejša, bolj jih posluša, je nežnejša in pozornejša.

Več kot polovica žensk se, kot rečeno, strinja, da so njihovi možje lepši od ljubimcev, jih pa polovica priznava, da so ljubimci vseeno v boljši fizični formi. Ljubimci jih bolj poslušajo in so strastnejši od partnerjev. Skoraj 90 odstotkov žensk pa je priznalo, da imajo občutek, da jih ljubimec bolj ceni kot mož.

Komentarjev 2
  • antitrust 17:13 06.oktober 2013.

    Bravo! To bi moralo biti pravilo; kdor vara, naj prasca/ico dobi za večno

  • kapibara 15:20 06.oktober 2013.

    Za kazen, ga pa takemu prepustiš...!!!