Magazin > Lepota & telo
64 ogledov

Velikost je pomembna

Zivljenje 20.02.14, modrc  foto: proizvajalec Shutterstock
Številne raziskave so pokazale, da kar 70 odstotkov žensk izbere napačno številko.

"Velikost je pri izbiri modrčka bistvena, saj le takšna zagotavlja popolno prileganje in ujemanje," pravijo pri Lisci.

Dobro izmerite

"Pri določanju številke sta pomembni podprsna in prsna mera. S šiviljskim metrom si izmerite obseg pod prsmi – če dobite denimo številko 73, je vaša velikost 75," razlagajo. Vse velikosti od 73 do 77 centimetrov pomenijo velikost 75. Prsna mera pa je pomembna za določitev obsega košarice. Postopek je enak kot pri podprsni meri. Če boste obseg okoli prsi izmerile med 89 in 91 centimetri, imate košarico B, obseg med 91 in 93 centimetri pa pomeni košarico C.

Najpogostejše napake

Če se modrček na prsih guba ali pri penasti košarici "zeva", je globina košarice prevelika. Pri pravi velikosti ni odvečnega materiala in gubanja, zagotovo pa je dekolte polnejši in lepši. Prevelika košarica je najpogostejša napaka pri izbiri.

Sledi ji premajhna košarica, ki jo nakazujejo kolobarji in videz dvojnih prsi – v tem primeru izberite večjo velikost, ki bo udobnejša, videz vaših prsi pa bo pod oblačili lepši.

Če modrček na hrbtu leze navzgor in naramnice polzijo z ramen, je težava prevelik podprsni obseg (70, 75, 80 ...). Če boste izbrale za eno velikost manjši obseg, bo modrček kar najbolje zagotovil oporo prsi in ne bo več polzel.

Če pa se modrček zajeda v kožo, tako da se vidijo gube pod pazduho in na hrbtu, ste izbrali premajhen podprsni obseg. Izberite za eno velikost večji obseg, da bo modrček udobnejši in pod oblačili ne bo videti nezaželenih kolobarčkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.