Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Vitki tudi z nezdravo hrano

pica Shutterstock
Znanstveniki si prizadevajo za razvoj cepiva, ki bi ljubiteljem hitre prehrane omogočilo, da se ne bi redili.

Strokovnjaki so zasnovali cepivo proti debelosti, ki za boj proti kopičenju kilogramov uporablja lasten imunski sistem. Testi na miših so pokazali, da samo en odmerek cepiva vpliva na izgubo telesne teže že v štirih dneh.

Znanstveniki trdijo, da bo cepivo v pomoč predvsem ljudem, ki se nikakor ne morejo odpovedati nezdravi prehrani. Preden si naročite pico velikanko, pa morate vedeti, da je cepivo še v fazi razvoja in da bo preteklo še nekaj let, preden ga bodo dokončno testirali. Predvidevajo – če bo šlo vse po načrtu in bo cepivo delovalo, kot bi moralo –, da bo dokončno razvito čez sedem do deset let.

Cepivo vpliva na razvoj hormona, ki vpliva na presnovo, in sicer tako, da pospeši delovanje presnove. Vodja raziskave Kit Hefer iz ameriškega podjetja Biotech Braasch je dejal: "Raziskava je dokaz, da debelost lahko zdravimo s cepivom. Čeprav je potrebnih še več raziskav, da bi se dokazali dolgoročni učinki tega cepiva, obstaja upanje, da se bo končala epidemija debelosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.