Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Vojaški kamp za manj kilogramov

Maščobo boste začeli izgubljati že v prvih treh dneh. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
"Nova oblika skupinske vadbe boot camp je podobna intenzivnemu vojaškemu usposabljanju," pojasnjuje Maja Bele iz Term Krka.

Vadba v treh dneh podaljšanega konca tedna omogoči začetek izgubljanja maščobe ter izboljšanje kondicije in duševne moči. Tridnevni program vključuje meritve telesnih značilnosti, pohod, predavanje o prehrani, jutranjo vadbo, krepilno vadbo, učenje nordijske hoje ter vadbo joge in obrazne joge. Poleg tega zajema dinamično meditacijo ESP, končne meritve in savno. Cena tridnevnega boot campa je od 263 evrov, vanjo pa sta vključeni tudi nastanitev in prehrana.

Vadbe na kratko

1. Yamuna body rolling (YBR). Vadba z žogo povečuje gibljivost, oblikuje telo in ga hkrati masira. Pozitivno deluje tudi na ravnotežje in moč.
2. Total resistence exercise (TRX). To je skupinska vadba, pri kateri bi morali praviloma porabiti 30 odstotkov kalorij več kot pri vadbi v fitnescentru. Je mešanica vzdržljivostnega treninga in vadbe moči.
3. Zumba. Svoje telo boste oblikovali s krepilnimi vajami in plesnimi koraki ob latinskoameriških ritmih. Zumba sicer temelji na načelu intervalnega treninga, ki poveča izgorevanje maščob.
4. Body rowing. Nova vadba je kombinacija tehnike pilates body in veslanja na suhem. S tovrstno vadbo povečamo gibljivost telesa, obenem pa krepimo mišice, ki jih z drugimi vrstami gibanja ne aktiviramo. Veslanje namreč omogoča krepitev zelo širokega spektra mišic.

Regeneracija
Po naporni vadbi nahranite telo z vsem, kar potrebuje.
Hrana. Velik del uspešnosti telovadbe leži v tem, kaj jemo po koncu treninga, je pokazala raziskava, ki so jo opravili na univerzi v Michiganu. Izsledki raziskave kažejo, da lahko telo po vadbi najbolje uporabi beljakovine.

Četrt ogljikovih hidratov
Kljub temu telo po vadbi potrebuje kombinacijo obojega, saj mora nadomestiti energijo in obenem razvijati mišice. Prigrizek po športu naj bo zato sestavljen iz četrtine enostavnih ogljikovih hidratov (beli kruh in testenine, koruzni kosmiči ...) in beljakovin (mlečni izdelki, meso, jajca ...). Hrano zaužijte največ uro po koncu treninga, po kalorični vrednosti pa naj prigrizek sestavlja do 20 odstotkov dnevnega vnosa energije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.