Magazin > Lepota & telo
23 ogledov

Vsaj pet neuspešnih diet

jaboko, hujšanje Shutterstock
Če vas v obup spravljajo neuspešne diete, niste edini. Raziskava je pokazala, da ima vsaka peta ženska za seboj že vsaj pet neuspešnih diet. Mnoge med njimi so hujšale že vsaj dvajsetkrat.

Hitre diete se na lestvico popularnih uvrstijo tik pred prazniki in poletjem, kljub ozaveščanju o njihovem nezdravem učinku pa se zanje odloči veliko žensk. Kako uspešne so ženske pri izgubljanju kilogramov in kolikokrat razočarane z jo-jo učinkom, je zanimalo britansko združenje za hujšanje Slimming World. V raziskavi je sodelovalo več kot 2300 žensk.

21 odstotkov jih je priznalo, da so se v preteklosti več kot petkrat soočile z jo-jo učinkom, 11 odstotkov se jih je z njim soočilo desetkrat, šest odstotkov žensk pa je posledice neuspešnih diet utrpelo že več kot dvajsetkrat.

Posledice

Strokovnjaki opozarjajo, da ima nezdravo hujšanje, ki mu pogosto sledi jo-jo učinek, lahko negativne psihološke in telesne posledice. Začaran krog izgubljanja in pridobivanja kilogramov ruši ravnovesje organizma in spodbuja občutke krivde, neuspeha in slabe samopodobe.

Rešitev v načinu prehranjevanja

Če želite izgubiti nekaj kilogramov, se namesto za hitre diete raje odločite za spremembo življenjskega sloga. Ta obsega uravnoteženo prehrano, več manjših obrokov na dan, zadostno količino vode in vsaj zmerno telesno aktivnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.