Magazin > Lepota & telo
27 ogledov

Vsak dan 10 tisoč korakov

Za 10 tisoč korakov telo pokuri 500 kalorij. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
S hojo boste povečali srčni utrip in s tem okrepili srce, zmanjševati se bo začela nakopičena maščoba v podkožju, pod katero se bodo utrdile mišice. 10 tisoč korakov zadostuje za zdrav in aktiven življenjski slog.

Najbolj varna oblika vadbe
Vadite lahko tudi med tem, ko urejate povsem vsakdanje stvari. S sistemom 10 tisoč korakov je to povsem preprosto, saj šteje vsak korak, ki ga naredite čez dan, ne da bi se s tem posebej ukvarjali. Hoja je dovolj zahtevna aerobna vadba, s katero lahko izboljšate aerobno vzdržljivost telesa, okrepite srčno mišico in mišice telesa ter poskrbite za boljše razpoloženje, z vsem tem pa vplivate na zdravje in boljše počutje.  

Za vse starosti
Hoja velja za eno najbolj varnih oblik telesne dejavnosti, s katero se lahko ukvarjajo ljudje vseh starosti ne glede na telesno pripravljenost. Ravno zaradi tega je hoja tako učinkovita, saj jo lahko vsak posameznik prilagodi svojim sposobnostim.

Pravilna tehnika
Korak začnite na peti in celo stopalo povaljajte po podlagi, dokler se s prsti odločno ne odrinete v nov korak, stopala postavljajte vzporedno drug ob drugega, kolen pa ne iztegujte do konca.

Dihajte pravilno
Poskrbite, da bo drža ves čas vzravnana in pogled usmerjen nekaj metrov naprej. Sproščeno dihajte skozi nos, da se bo zrak na poti v pljuča očistil, ogrel in ovlažil. Za povečanje aktivnosti lahko aktivno zamahujete z rokami, tako boste med odločnim korakom, ki bo v gibanje spravil mišice nog in zadnjice, vplivali tudi na krepitev mišic rok, ramen in hrbta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.