Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Za maraton ni nikoli prepozno

tek Shutterstock
Skupina starejših občanov se pridno pripravlja na letošnji Ljubljanski maraton.

“Nikoli še nisem tekla ali se ukvarjala s katerim drugim športom razen s plavanjem. Nikoli ni prepozno, a nihče ne bo nič naredil namesto nas; za to moramo poskrbeti sami. Ni me strah.” Tako je svoje priprave na oktobrski desetkilometrski maraton komentirala 62-letna Zlatka Škrlec in dodala: “Če bom trenirala, bom 28. oktobra prišla do cilja. Treningi so sicer naporni, a upam, da mi bo uspelo.” Škrlečeva je udeleženka akcije Gibanje je življenje – Nodol, v kateri se 28 starejših občanov, članov dnevnih centrov aktivnosti za starejše od 53 do 69 let, pod budnim očesom trenerjev pripravlja za tek na letošnjem Ljubljanskem maratonu. Nekateri izmed njih že dolgo niso bili aktivni. “Če bodo čez poletje pridni, se ne bojim, da jim ne bi uspelo. Glavna sta volja in delo,” je poudaril eden od njihovih trenerjev Rok Ruter.

Če ste tudi vi med tistimi, ki imajo tisoč in en izgovor, da se izognejo gibanju, si starejše tokrat lahko vzamete za zgled. Akcijo organizirajo Nodol, športno društvo Gibit in dnevni centri aktivnosti za starejše v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.