Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Na maraton se začnite pripravljati že zdaj

tek Adidas
Priprave. S pomočjo šole teka in osebnega trenerja se že aprila začnite pripravljati na tradicionalni ljubljanski maraton.

Če imate željo preteči tradicionalni ljubljanski maraton, a do zdaj niste imeli discipline za pripravo, se lahko udeležite Adidasove brezplačne šole teka, ki se začenja aprila in traja vse do jeseni. S pomočjo kondicijskega trenerja boste enkrat na teden premagovali kilometre v naravi in pridobivali kondicijo za oktobrski maraton. Šola je namenjena tako začetnikom kot izkušenim tekačem. "Šola bo poleg kondicijskega treninga namenjena tudi poučevanju osnov teka in informiranju o pravilni prehrani za aktivno življenje. Predvsem si želim, da bi vsi udeleženci šole tek sprejeli kot prijeten način sproščanja," je povedal trener Blaž Strožer, ki bo vodil šolo. Trener bo tekačem poleg treninga pripravil tudi celotedenski program individualnih treningov.

V Ljubljani in Celju

Šola teka se bo odvijala v Ljubljani in Celju. Trening bo potekal enkrat tedensko v naravi in na urbanih površinah ter v dveh skupinah, namenjenih začetnikom in naprednim tekačem. Za udeležbo šole teka do 28. marca na elektronski naslov slovenija.info@adidas.com posredujte naslednje podatke: ime, priimek, starost, težo, katero razdaljo nameravate preteči na ljubljanskem maratonu (10 km, 21 km ali 42 km), koliko časa na dan porabite za trening, ali uporabljate merilnik srčnega utripa in kako dolgo se že ukvarjate s tekom. Število mest je omejeno.

Preverite, kako postavljate stopala

Pred tem pa morate dobro poskrbeti za tekaško opremo, predvsem za stopala. "Izbrati moramo svojim stopalom primerne in udobne superge. V večini večjih trgovin s športno obutvijo vam lahko izmerijo supinacijo ali pronacijo stopala (kako postavljate stopalo), prav tako pa stopalni lok. Začetnikom in težjim tekačem bi priporočil bolj blažene in copate z več stabilnosti, naprednim pa lažje in trše copate, vse pa je tudi odvisno od količine kilometrov. Za daljše razdalje je priporočljiveje teči v supergah z več blaženja," svetuje trener Blaž Strožer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.