Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

Zamaskiranke zavzele teden mode

JSP
1/60
Anže Petkovšek
Prvega slovenskega tedna mode je konec. In po čem si ga bomo najbolj zapomnili? Po drznih kreacijah in vojski zamaskiranih manekenk, ki sta jo ustvarili Jelena in Svetlana Proković.

Zadnji dan slovenskega tedna mode smo vsi nestrpno čakali na kreacije Garevskega in torbice vélike Marjete Grošelj. Navdušila sta nas prav oba in še četica drugih kreacij, ki so jih ustvarili naši modni oblikovalci. Najbolj so izstopale manekenke, ki sta jih na modno brv poslali Jelena in Svetlana Proković, saj so nosile maske, s čimer sta oblikovalki hoteli ustvariti videz modne vojske. Akultura se je po modni brvi sprehodila v družbi Marjete Grošelj, Jelena Leskovar pa je z znamko Cliché med črno-belo kolekcijo Garevskega in Nataše Peršuh vnesla barvitost in razigranost.

V prvem sklopu sta kolekcijo za pomlad-poletje 2012 predstavili Nina Šušnjara in Maja Ferme, ki sta ostali zvesti svojemu stilu. V Majini kolekciji so prevladovale ekstravagantne obleke za večerne priložnosti, Nina pa je še naprej zaljubljena v 70. leta prejšnjega stoletja. Nataša Hrupič, ki poveličuje ženstvenost, je na modno brv poslala eleganco, ujeto v črnino. Poigrala se je tudi s prosojnostjo, ki pa je za razliko od kolekcije Almire Sadar & NitiNiti, ki smo jo videli prvi dan, več zakrivala kot odkrivala.

A ker slika pove več kot besede, si delo modnih oblikovalcev oglejte v zgornjem videu in galeriji. Več o prvem dnevu mode pa najdete na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.