Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

Zaščitite svoje lase pred mrazom

klobuk pričeska Imaxtree
Lase v mrzlih dneh negujte z maskami, zaščitite jih s kapo, predvsem pa ne pretiravajte s pranjem.

Zaradi mraza, ogrevanja in suhega zraka se pozimi lasje in lasišče hitreje izsušijo in lažje poškodujejo, zato jim moramo v zimskih dneh posvetiti še več pozornosti. "Ženske običajno naredijo največjo škodo kar same, saj jih doma premalo ali pa nepravilno negujejo," razlaga Boštjan Jurkovič, iz frizerskega salona Villa. Lasje pozimi namreč potrebujejo izdatnejšo nego z vlažilnimi šamponi, rekonstruktorji in maskami, da zadržijo vlago, hranilne sestavine in hkrati tudi svojo naravno zaščito, razlaga Jurkovič in dodaja, da se lasje "v nasprotnem primeru močno elektrijo ali prehitro zamastijo."

Ne pretiravajte s pranjem

Poleg pravilne nege pa je zelo pomembna tudi pravilna prehrana in uporaba pokrival, Jurkovič pa predlaga, da raje posegamo po izdelkih z naravnimi sestavinami. "Odsvetujem uporabo izdelkov, ki vsebujejo nepotrebne dodatke iz naftnih derivatov, ki popolnoma obložijo lase. Sem spadajo predvsem balzami." Ker pa je pozimi pogost pojav tudi maščenje, sogovornik svetuje pogostejše pranje las, a ne smemo pretiravati. "Prepogosto pranje, uporaba prevroče vode ali prevroče sušenje,  maščenje običajno še precej poveča."

Pozimi je za lase zato najbolj zdravo, da jih sušimo brez sušilca. "Ker pa se temu težko izognemo, jih sušimo z manj vročine in z uporabo lasne kozmetike, ki lase izdatneje navlaži in ščiti pred izsušitvijo. Pozimi so še posebej koristni naravni tretmaji las in lasišča, s katerimi lasje ostanejo zdravi in voljni precej dlje."

Doma do pričeske, ki bo kos zimi

Najpomembnejša je uporaba prave kombinacije oblikovanja pričeske in izdelkov, ki las ne izsušijo ali ne zamastijo. Za pričesko doma si pomagajte z likalnikom, ali ploščato krtačo za ravne, gladke lase. Skodrani lasje bodo obdržali lepe kodre, če si pred spanjem lase spnete v figo. Če lase razdelite v več pramenov, bodo bolj nakodrani, če pa jih spnete v eno ali dve figi, bodo le rahlo valoviti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.