Magazin > Lepota & telo
63 ogledov

Zdrav hrbet, 1. del

Z redno vadbo bomo okrepili hrbtne mišice in preprečili pojav bolečin. (Foto: Sh
1/2
Žurnal24 main
V enem tednu vam bomo predstavili sedem vaj za zdravo hrbtenico, s katerimi boste popravili svojo držo, okrepili hrbtne mišice in sprostili napetost v hrbtu.

"Vaje za zdravo hrbtenico so pomembne zato, da preprečimo negativne vplive ponavljajočih se vsakodnevnih dejavnosti, škodljivih vplivov čezmernega dela, nepravilne drže," pravi vaditeljica Zdrave hrbtenice Mateja Bučar. Vadba je pomembna tudi za preprečitev ponovne bolečine v hrbtenici, ki je bila z zdravljenjem že odpravljena. Pri vadbi krepimo vse plasti hrbtnih in trebušnih mišic ter mišice medeničnega dna.

Vadba je priporočljiva za ljudi, ki imajo že v osnovi težave s hrbtenico, torej nepravilno držo, za ljudi, ki imajo zaradi dela preobremenjeno hrbtenico, in za ljudi po operaciji hrbtenice. "Torej za tiste, pri katerih lahko preprečimo razvoj bolečin, in tiste, ki so že preboleli določene poškodbe. Tisti, ki imajo hujše bolečine v hrbtu, se morajo pred vadbo posvetovati z zdravnikom," svetuje Mateja Bučar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.