Magazin > Lepota & telo
33 ogledov

Ženske so srečnejše od moških

veselje sreča moški ženska Shutterstock
Čeprav ženske ne mislijo tako, so srečnejše od moških, trdijo znanstveniki.

Raziskava je pokazala, da ženske na lestvici od 1 do 10 svojo srečo v povprečju ocenjujejo s 7,01, medtem ko moški svojo ocenijo s 6,73. Kar velik odstotek žensk, okoli 71, zase pravi, da so pogosteje srečne kot nesrečne v primerjavi z močnejšim spolom. Za srečne se ima 68 odstotkov moških.

Več kot polovica žensk in 45 odstotkov moških je zadovoljnih z usklajevanjem zasebnosti in službe. Ženske so bolj optimistične, saj jih 61 odstotkov na življenjske okoliščine gleda, kot da je kozarec napol poln, medtem ko 45 odstotkov moških meni, da je kozarec napol prazen.

Skrivnost v pozitivnem pogledu na stvari morda tiči v tem, da 54 odstotkov vprašanih žensk priznava, da obožujejo narediti kaj, s čimer bodo osrečile druge. Tako razmišlja 44 odstotkov moških.

Na seznamu stvari, ki osrečujejo moške, so se na vrhu znašli spolnost in konjički, medtem ko ženske najbolj osrečujejo otroci, prazniki in ljubimci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.