Magazin > Lepota & telo
44 ogledov

Ženske želijo 20 centimetrov višjega

ženska Shutterstock
Centimetri so pomembni, pravijo ženske, ki so priznale, da želijo, da je partner od njih višji za 20 centimetrov.

Ženske naj bi privlačili moški, ki so 20 centimetrov višji od njih, medtem ko se moškim zdijo najprivlačnejše ženske, ki so od njih manjše za okoli sedem centimetrov, je pokazala raziskava, v kateri je sodelovalo 700 moških in žensk.

Raziskava je pokazala tudi, da je v večini zvez (92,5 odstotka) moški višji od svoje partnerice, pri štirih odstotkih parov je višja ženska, trije odstotki parov in pol pa so enako visoki, piše Daily Mail.

Idealna višina moških naj bi bila sicer 190 centimetrov, žensk pa 175 centimetrov, je pokazala neka druga raziskava, v kateri je sodelovalo 50 tisoč moških in žensk. Evolucijski psiholog Gert Stulp, vodja raziskave z Univerze v Groningenu na Nizozemskem, pravi, da moški in ženske želijo biti v zvezi, kjer je partner višji od svoje izbranke.

Socialni psiholog Viren Svami z Univerze Westminster željo po višjem partnerju razlaga s pomočjo dveh teorij: "Prva je biološka, ki se naslanja na to, da imajo višji moški večji status in boljši reprodukcijski uspeh. Druga, družbena teorija, pa v ospredje postavlja idejo o tem, da so visoki moški bolj možati in privlačnejši."

Komentarjev 1
  • modrec 20:20 18.februar 2013.

    Se da pa seveda skompenzirati in spustiti standarde, želje, telesne in čustvene užitke s velikostjo bančnega računa.