Magazin > Lepota & telo
33 ogledov

Zgodba o uspehu

eko Simon Koležnik
Slovenka je z blagovno znamko, ki jo je ustanovila med krizo, navdušila Hollywood.

BeeZee je delavna čebelica, ki se ne boji izzivov in je pravi deloholik,” pravi ustanoviteljica podjetja BeeZee Designs, Slovenka Bianca Žvorc Morris, ki je za projekt BeeZee EcoKid prejela deset tisoč evrov nagrade za najbolj trajnostni projekt v EU. Blagovna znamka, ki uporablja samo ekološke naravne materiale in barve – brez krutosti do živali ali ljudi –, je navdušila tudi zvezdnike svetovnega kova. Bianca želi poskrbeti za čistejše okolje ter spodbujati kakovosten in zdrav način življenja.

Slavni jo obožujejo

Če v Sloveniji BeeZee EcoKid še ni najbolj znana, pa je drugače v ZDA, kjer jo poznajo in obožujejo svetovni zvezdniki. Žvorc Morrisova nam je zaupala, da je pred časom z njo stopila v stik agentka Alicie Silverstone, in dejala, da je zvezdnica nad njihovimi izdelki navdušena. Silverstonova ima v svoji kolekciji tudi oblekico z ekološkimi slovenskimi čipkami. BeeZee EcoKid podpira tudi violinist David Garrett, ki je nekdanji partner sogovornice. Seznam prepoznavnih pa se tukaj še ne konča. Igralcu Chrisu Evansu so ravno prejšnji teden poslali nekaj majčk v Prago, kjer snema nov film, ker je zaradi visokih temperatur dobil alergične reakcije.

Projekt, poln ljubezni

V Sloveniji izdelujemo ekološka oblačila iz biomaterialov, barvana pa so z naravnimi barvili. Vse je del poštene trgovine – od materialov do izdelave v Sloveniji –, zato so cene primerne poštenemu trgovanju in verigi. Ljudje, ki razumejo našo zasnovo, obožujejo naše izdelke in ostajajo redne stranke. Izdelki so v 95 odstotkih izdelani v Sloveniji, nekaj pa jih izdelamo v Afriki, kjer pomagamo vasici Meatu, da so vključeni v našo pravično trgovino,” razloži Žvorc Morrisova.

Kakovost in znanje

“Delati smo začeli v najhujšem obdobju, ko je gospodarska kriza že dodobra načela ves svet. Vendar kriza ne sme biti izgovor. Srečujemo se s številnimi težavami – ljudje namreč raje kupujejo zelo poceni, saj ne razmišljajo dolgoročno. Slovenija mora postati ekološka butična država, v kateri bomo prodajali kakovost in znanje, nikakor pa ne kvantiteto, pri kateri se nikoli ne bomo mogli kosati z masovnimi izdelki iz Azije. Postati moramo samozadostni. Vse se začne pri mladih, ki potrebujejo pomoč in navdih za boljšo prihodnost. Mladi potrebujejo nekoga, ki jim bo razložil, da se čez noč na pošten način ne da do denarja. Potrebni so vztrajnost, pridno delo in srčnost. Tisti, ki imajo denar in moč, se morajo zavedati, da je etičnost vrlina celotne države. Zato moramo stopiti skupaj,” nam svojo vizijo o uspehu opiše sogovornica.

Nagrajena

Podjetje BeeZee Designs je za projekt Bee-Zee EcoKid aprila prejelo evropsko nagrado SEA. Ta je namenjena inovativnim podjetnikom in posameznikom, ki jim ni vseeno, kako bomo živeli v prihodnosti, ter s svojo domiselnostjo in inovacijami pripomorejo k boljšemu jutri. Tu pa se nagrajevanje ne konča. Na največjem avstrijskem sejmu mode ModePalast so prejeli prvo nagrado za najboljšo zeleno modno znamko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.