Magazin > Lepota & telo
6203 ogledov

Živila, ki so bolj kalorična, kot si mislite

dieta
Kaj morate vedeti, če želite shujšati.

Ko se lotimo diete, je treba vedeti, da so nekatera živila sicer zdrava, a kljub temu kalorična, saj vsebujejo veliko ogljikovih hidratov ali sladkorja.
 

1. Oreščki in semena
Ta živila so hranljiva in nekatera od njih, na primer chia in lanena semena, ne vsebujejo veliko ogljikovih hidratov. Paziti pa je treba pri oreščkih. Lešniki in indijski oreščki za razliko od omenjenih semen namreč vsebujejo veliko ogljikovih hidratov.

2. Sir
Mehki siri vsebujejo malo ogljikovih hidratov, predelani siri pa veliko. Če ste na dieti, se sirom raje izogibajte, saj vsebujejo tudi veliko maščob.
 

3. Zelenjava
Veliko ogljikovih hidratov vsebujejo korenasta zelenjava, kot je pastinak, buče, paradižnik in jajčevci. Izogibajte se tudi zelenjavi, ki vsebuje veliko škroba – koruzi in krompirju – tako kot tudi fižolu, leči in čičeriki.

4. Sadje
Pri sadju je treba vedeti, da vsebuje veliko fruktoze. Med dieto zato raje posezite po jagodičevju. Roke stran od suhega sadja, banan, hrušk in manga.

sadna solata Magazin Ta sadež vsebuje več sladkorja kot dva krofa

5. Omake in drugi dodatki
Čeprav so slastni, je treba vedeti, da vsebujejo ogromno kalorij. Ena žlica kečapa, na primer, vsebuje eno majhno žličko sladkorja. Na sladkor bodite pozorni tudi pri nakupu jogurtov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.