Magazin > Lepota & telo
174 ogledov

Znaki na koži, ki jih ne spreglejte

obraz, koža Žurnal24 main
Temeljit pregled vaše kože lahko razkrije marsikaj.

Koža je dober pokazatelj tega, v kakšnem stanju je vaše zdravje. 

Če je koža pod očmi suha, ne pijete dovolj vode. Zaradi dehidracije postane koža suha in zgubana. Rešitev je enostavna. Na dan spijte najmanj osem kozarcev vode. 

Če je koža na vašem čelu bolj mastna kot običajno, se prevečkrat umivate. Poleti, ko se zaradi visokih temperatur ljudje večkrat tuširajo, lahko pride do tega pojava. Večina ljudi, ki se tušira več kot enkrat na dan, s tem odstrani preveč olja s površine, zaradi česar se začne koža še bolj mastiti kot prej. Poskusite se z vodo po obrazu umiti le zjutraj in zvečer uporabite nežno mleko za obraz. 

Če imate okrog ust pikice, se preveč dotikate vašega obraza. S prepogostim dotikanjem področja okrog ust, na ta predel zanesete bakterije, ki lahko povzročijo tudi vnetja. 

Če so vaša lica kot brusni papir, ste najverjetneje bili izpostavljeni onesnaženemu zraku. Smog ima lahko tak učinek na vaš obraz, zato poskrbite, da si zvečer temeljito umijete obraz. Zjutraj pa se lahko namažete z nekaj antioksidantnega seruma, čez katerega nanesete kremo za sončenje. 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.