Magazin > Lepota & telo
69 ogledov

Zvezde modnih blogov

Ulična moda je obnorela modni svet. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Mlade modne navdušenke in navdušence vedno bolj navdušujejo modni blogerji, ki preko interneta delijo svojo ljubezen do mode in modnih trendov.

Blogi so že dolgo časa nazaj postali vpliven komunikacijski kanal, prek katerega svoja mnenja, opažanja in spoznanja izražajo anonimni ali neanonimni blogerji. Med modnimi poznavalci so priljubljeni modni blogerji, ki svojem bralcem razkrivajo modne novosti in trende, nad katerimi se navdušujejo sami.

 

Svetovno priljubljen blog je The Sartorialist, kjer avtor s čudovitimi fotografijami prikazuje ulično modo in njene glavne akterje, modne poznavalce. Izjemno priljubljene so blogerke, ki na blogu delijo svoje modne kombinacije. V Italiji je priljubljena Pigchic, v Turčiji Nil Erturk, v Franciji Cherry Blossom Girl, na Švedskem pa so za modno blogerko leta razglasili Kenzo.

 

Med moškimi modnimi blogerji so popularni Manolo, The Fashionisto in Fashion Bits and Bobs.

 

Evo opazil tudi Vogue

Pri nas je ena bolj priljubljenih modnih blogerk Eva Domijan, ki na blogu Eva Internazionale predstavlja svoje delo v modi. Mlado študentko je nedolgo nazaj opazil tudi italijanski Vogue. Evi tako moda kot blog pomenita "način za ustvarjalno izražanje posameznika.“ Kot velika ljubiteljica mode spremlja vse slovenske modne bloge, med tujimi pa najraje pogleda na bloge Fashion Bits and Bobs, The Divinitus in Luxirare.

 

Ekoas je za eko

Slovenski modni bloger Ekoas poleg mode ceni tudi ekologijo. Ker pojma nista izključljiva, se je odločil pisati blog. "Ko sem odkril eko dizajn/modo, sem bil presenečen, kako dober dizajn je to lahko. Moral sem pokazati ljudem, kaj vse lahko nastane iz organskih in recikliranih materialov in da ekomoda niso neka hipijevska oblačila (z vsem spoštovanjem do te subkulture, peace!) temveč dober dizajn iz kvalitetnih materialov z dodano ekološko vrednostjo,“ pravi Ekoas, ki mu blogi pomenijo stik z neko drugo dimenzijo v družbi. "Ta stik je bolj pristen, živ, plastičen. Veliko mi pomenita tudi spoznavanje aktualnega na nekem področju (ne berem samo modnih blogov) in osebna nota pisca,“ nam je povedal Ekoas.

 

Mnoge blogerje je njihova dejavnost tako zasvojila, da bi hitro lahko prerasla v obvezujočo delo in ne več le užitek. A Eva in Ekoas trdita, da jima je kljub rednemu bloganju blog še vedno velik užitek. "Mogoče se bolj bojim, da bo dobrega eko-dizajna zmanjkalo (smeh). Ampak to ni mogoče, ali pač?,“ zaključi Ekoas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.