Magazin
29 ogledov

Maja na obisk k Romeu in Juliji

Verona
1/4
Shutterstock
Mesta zaljubljenih. Svojega ljubega peljite k Dantejevi hiši, Julijinemu balkonu ali Davidovemu popolnemu telesu.

Mesec ljubezni. Sveže zaljubljeni in pari, ki želite znova občutiti vroče iskrice zaljubljenosti, boste tovrstne občutke lahko doživeli na kratkem izletu v eno od starih evropskih mest, ki slovijo po pridihu romantike in večne ljubezni. Izberite katerega od organiziranih izletov, ki jih ponujajo turistične agencije, ali pa se tja odpravite v lastni režiji. Predstavljamo naše predloge.

Mavrična potovanja

Letošnja novost v slovenskem turizmu je svojevrstna turistična agencija Let's Go Rainbow, ki organizira izlete, potovanja in počitnice posebej za istospolno usmerjene. "Organiziramo tudi skupinske izlete na parade ponosa, poroke v eksotičnih deželah, strankam pa po želji pripravimo tudi izbrane programe potovanja," dejavnost agencije opisuje eden od njenih ustanoviteljev Damjan Vovk. "Največ povpraševanja je po izletih na parade ponosa ter počitnicah, med drugim v mesta ljubezni, kot sta Pariz in Rim," razlaga. "Naša posebnost so tudi luksuzna potovanja, na katerih parom ponujamo let z zasebnim letalom, prevoz z limuzino in seveda bivanje v prestižni hotelski sobi," še pravi in dodaja, da se cena tovrstnih potovanj sicer začne pri 1.600 evrih.

Na spletni strani agencije LetsGoRainbow.com si lahko ogledate aktualno ponudbo potovanj, cene nočitev v gejem prijaznih hotelih in posebnosti luksuznih potovanj, imenovane cukrčki.

Pravljično. V zgodnjih jutranjih urah se boste z avtobusom odpravili mimo Benetk do Verone. Tam se boste najprej sprehodili mimo mogočne Arene in trga Erbe, kjer se je nekoč razprostiral Forum Romanum, pod Julijinim balkonom pa boste nato doživeli romantiko, ki preveva mesto. Popoldne boste lahko izkoristili za samostojna potepanja, osvežitev in nakupe. Sledila bo vrnitev domov.

Srednjeveško. Z avtobusom se boste po avtocesti odpravili mimo Benetk in Bologne do Firenc. Ogledali si boste znamenitosti mesta, kot so stolnica, krstilnica in Dantejeva rojstna hiša. Naslednji dan vas čaka še ogled Starega mostu in samostojno pohajkovanje po glavnem mestu Toskane. Ob koncu se boste odpeljali na razgledno ploščad Piazzale Michelangelo in se poslovili od tega renesančnega bisera.

Prestižno. Rim je zibelka romantike, kjer si boste lahko privoščili pravo italijansko uživanje sladkega brezdelja, ali kot rečejo Italijani: “Dolce far niente.” Nameščeni boste v enem od hotelov s petimi zvezdicami, na najprestižnejših lokacijah mesta, kjer bo osebje poskrbelo za zagotovljeno intimo in svobodo. V ceno so všteti let s zasebnim letalom, prevoz z limuzino, nočitev, pogostitev med poletom in posebna presenečenja.

Romantično. Hladnokrvnih vas ne bo pustilo niti mesto ljubezni, luči, prestolnica umetnosti, mode in kulinarike. Pariz s svojo svetovljanskostjo ostaja najbolj priljubljena turistična destinacija na svetu. Pri turistični agenciji Let's Go Rainbow lahko izbirate med nočitvami v treh hotelih, prav v vseh pa vas čakajo umetnost bivanja, zagotovljena diskretnost in gostoljubje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.