Magazin
62 ogledov

Marelična marmelada

marelična marmelada Norbert Tutschek
Marelic je letos veliko, zato pripravite vsaj kakšen kozarček dobre domače marmelade.

Potrebujete:

  • 1 kg marelic
  • 500 g želirnega sladkorja (2:1)

Priprava:

Za marelično marmelado operemo in razpolovimo marelice ter odstranimo koščice. Marelice narežemo na koščke, zmešamo s sladkorjem in pustimo stati nekaj ur.

Nato marelice zavremo, kuhamo 4-5 minut. Še vročo marelično marmelado napolnimo v kozarce.

Še več receptov za marmelade poiščite tukaj!

 

Poletni racepti za slajše poletje!

Komentarjev 1
  • s5en3besman 19:03 24.julij 2013.

    Marelic je res lahko veliko, ampak važna je kvaliteta ! Že leta iščem marelice za marelične cmoke. Včasih je bilo testo cmoka lepo oranžne barve, danes pa daš kocko sladkorja v marelico in je testo še vedno "suho". Naj bojo ...prikaži več vipavske marelice ali uvožene, vse je fejk ...Tudi za dobro marelično marmelado podrebuješ dobre marelice ....