Magazin
20 ogledov

Mesto za kulinarične navdušence

Žurnal24 main
Gradec, ki velja za avstrijsko prestolnico užitkov, bo maja in avgusta svoj sloves upravičil s kulinaričnima vrhuncema.

V tednu med 25. in 31. majem se bo na različnih lokacijah po vsem mestu kuhalo, peklo, pokušalo, plesalo ... "Mesto bo dalo priložnost tudi mladim, inovativnim kuharjem, da pokažejo svoje znanje in svoje specialitete," razlaga Susanne Hoeller iz Graz Tourismusa. Pripravljali bodo svečane večerje, opoldanske specialitete, zgodnje in pozne zajtrke, pokušine čokolade, bučnega olja, vina ...



Vrhunski kuharji na plesu 


Zaključna prireditev Spektakla užitkov bo Ples užitkov. "Takrat bodo kulinarične kreacije pripravljali vrhunski štajerski kuharji. Vsak od kuharskih umetnikov bo pred očmi gostov pripravil jed, ustvarjeno samo za ta ples," dodaja Hoellerjeva.

Prireditev Dolga miza

Sedemnajstega avgusta pa bodo – tokrat četrtič zapored – slavnostno mizo pogrnili na prostem, v starem mestnem delu Gradca. Za mizo bo sedlo 660 gostov, ki jim bodo postregli meni iz petih hodov. Pri večerji se bodo predstavili najboljši deželni vinarji, že čez dan pa bo potekala pokušina piv. Vstopnice, ki vključujejo degustacijo in slavnostno večerjo na dvorišču Deželne hiše, stanejo 95 evrov, večina jih je že pošla. 





Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.