Magazin
19135 ogledov

Mišine besede ob slovesu glede njenih nasprotnikov

Miša Molk Žiga Culiberg
Prva dama slovenske televizije pravi, da je bilo vredno.

Za dolgoletno voditeljico na Televiziji Slovenija Mišo Molk, ki velja za prvo damo slovenske televizije, bo petek zadnji delovni dan v dolgoletni karieri. Odhaja namreč v pokoj, kot je napovedala že pred časom. "Res pa je, da se še ne bi upokojila, če bi imela možnost še naprej ustvarjalno delati," je opomnila za STA.

"Če bi videli, kako so s knjigami, cedeji in dokumentacijo naložene moje police, da o fotografijah, ne le mojih, in o zelenju, s katerim sem si opremila pisarno, ne govorim, bi si lažje predstavljali moj odhod. Gre tako rekoč za selitev. Po 40 letih," je ilustrirala stanje v svojem delovnem prostoru.

Vprašala se je, zakaj bi bila ena od upokojitev sploh vredna intervjuja. "Opravljala sem delo tako kot številni drugi in marsikateri veliko težje delo," je prepričana. Pri tem je dodala: "Res pa je, da se sicer še ne bi upokojila, če bi imela možnost še naprej ustvarjalno delati. Pa ne le oddaje Z Mišo, za katero so našli dober izgovor, češ, ima svoje ime, ne sodi v termin oddaje Intervju, kamor so lepo naselili gospo Vido Petrovčič in meni dali pogoj, da delam tedensko ali štirinajstdnevno oddajo. Ne pa tudi informacije, kdaj bi bila na sporedu in kje!"

Miša Molk | Avtor: Mediaspeed Mediaspeed

"Še danes so trije voditelji oddaje Intervju!" je pojasnila Miša Molk, ki je bila med drugim med letoma 1996 in 2004 odgovorna urednica razvedrilnega programa Televizije Slovenija, med letoma 2008 in 2013 pa varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Radiotelevizije Slovenija (RTVS). V spominu bo denimo ostala kot voditeljica izborov pesmi za Evrovizijo, oddaj Križ kraž in Res je.

"Na različnih področjih bi lahko delala, vodila oddaje in pogovore, urejala oddaje, pisala scenarije, izobraževala za nastop pred kamero, javni govor in javni nastop, ampak ... ja, zgodil se je ultimat na enem samem sestanku, da naj bi sprejela vodenje bizarne rubrike Prestiž ali pa da prejmem izredno odpoved delovnega razmerja. No, na to pa res nisem mogla pristati. Tega dela nisem bila dolžna sprejeti, ker ni bilo ustrezno moji sklenjeni pogodbi o zaposlitvi, zato zavrnitev vodenja rubrike ni bila kršitev pogodbenih obveznosti in ne razlog za zakonito izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi," je poudarila.

Delodajalec ji po njenih navedbah ni zagotovil ustreznega dela. Kljub temu je sprejela delo, ki ga v njeni pogodbi o zaposlitvi sicer ni, in sicer izobraževanje novinarjev in voditeljev za nastop pred kamero ter predavanja. Delodajalec je po njenem mnenju kršil 33. člen zakona o delovnih razmerjih, ker je opravljala delo, ki ni ustrezno delo iz pogodbe o zaposlitvi, in to brez pisne odredbe. Delodajalec je kršil tudi pogodbene obveznosti, saj ji brez njene krivde ni zagotovil dela iz pogodbe o zaposlitvi, je navedla.

"Ampak glejte, vsak enkrat zapusti svoje delovno mesto. Ko sem šla včeraj po stopnicah mimo maskirnice po kavo na avtomat, ki vodijo na levo in desno tudi v dva snemalna studia, sem si rekla: Uaaauuu, kolikokrat si šla po teh stopnicah v en ali drug studijo, kakšen nemir je bil v tebi, kakšna strast ... Začutila sem spoštovanje, zagnanost, odgovornost ... in si rekla: Bilo je vredno," se je spominjala občutkov, ki jih je imela na svoj zadnji torek v karieri na RTVS.

"Tudi nasprotnike je treba spoštovati, včasih ti pomagajo, da se lažje in hitreje odločiš sebi v dobro," je ugotovila.

Miša Molk Magazin Televizija ni predvajala zadnjega vodenja Miše Molk: "Ena večjih svinjarij"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • rd2dmk2 06:18 30.junij 2023.

    rada bi še naprej ustvarjano delala.. ja ta njena izjava je pa vredna upokojojitve.. saj je potrebna temeljitega pregleda. njena zadnja ustavrjalna dejavnost je bilas ob šrafcigru.. in za povrh še višek ... in prosim naj nekdo ji poskrije vsa ...prikaži več pisla, škoda je je uničevat papir in s tem drevje za njene kracarije. njen življenepis nikogar ne briga

  • Kmodri 22:52 29.junij 2023.

    Narcisoidna osebnos!

  • Stane Adamič 22:23 29.junij 2023.

    Ta umetno pastična tvorba že 20 let ni nič doprinesla javni RTV razen seveda cuzanja našega denarja. Zadnji čas je, da se upokoji.