Magazin > VIP
46343 ogledov

Televizija ni predvajala zadnjega vodenja Miše Molk: "Ena večjih svinjarij"

Miša Molk Facebook
So očitki na mestu ali gre zgolj za naključje?

Poletna noč je tradicionalni koncert, ki ga pripravljata RTV Slovenija in Festival Ljubljana. Skrbno izbrani program se vsako leto pokloni eni izmed osrednjih osebnosti slovenske popevke. Letos so se poklonili bogatemu opusu Tomaža Domicelja. 

Koncert se je zgodil 20. junija, gostiteljica večera je bila legendarna Miša Molk, ki kmalu odhaja v pokoj. RTVS pa koncerta ni prenašal v živo po televiziji, pač pa v neposrednem prenosu na MMC-ju in na Prvem programu Radia Slovenija. Posnetek koncerta bodo na televiziji predvajali šele 1. julija. So s tem "ignorirali" dogodek ali pa se bodo 1. 7. poklonili Miši, ki naj bi po naših preverjenih informacijah odšla v pokoj dan prej, 30. junija. RTVS sicer odgovarja, da Poletne noči nikoli niso predvajali v živo: "Koncert Poletna noč ni bil nikoli predvajan v živo. V razvedrilnem programu Televizije Slovenija želimo koncert predvajati z najboljšo tonsko sliko, kar ob predvajanju v živo ni mogoče zagotoviti. Posnetek Poletne noči 2023 bo na sporedu 1. 7. 2023 ob 20.00 na TV SLO 1."

Da TV Slovenija ni v živo predvajala enega največjih glasbenih dogodkov leta, je na Twitterju opozoril tudi politik in nekdanji poslanec Zmago Jelinčič. "Ena večjih svinjarij RTV Slovenija v zadnjem času je ta, da ni v živo prenašala Poletne noči (tradicionalni gala koncert, ki obuja spomin na zlate čase Slovenske popevke), ki je bila letos posvečena delom Tomaža Domicelja. So rekli na RTVS “saj bomo posnetek predvajali”. Po drugi strani pa v živo prenašajo sejo in nekaj urne nebuloze novega Sveta RTV. In to na drugem programu TV Slovenija," se je jezil Jelinčič.

"Kakšni ignoranti! RTVS v poročilih ob 13. omeni, da je bila Poletna noč namenjena počastitvi kantavtorskega opusa Tomaža Domicelja, po tem so pa predvajali tri 10-sekundne odlomke pesmi v izvedbi treh Domiceljevih povabljencev, Tomaža so pa le na začetku samo pokazali z Mišo Molk za 3 sekunde. Nobene izjave, nobenega odlomka njegovega petja. Je to primerno, lepo vas prosim," pa je na Twitterju komentiral kantavtor in radijec Samo Glavan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 28
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 02:55 29.junij 2023.

    Toliko mladih, študiranih in sposobnih ljudi je brez dela, čakajo na priliko, a kaj ko dive Mišinega kova nočejo v penzion, čeprav jim je že davno odklenkalo. Prav je za eno hudo prevetritev RTVja , sploh sedaj, ko ni več ...prikaži več v Janezovih krempljih.

  • kapibara1 18:57 28.junij 2023.

    Ena večjih svinjarij - ja to da se toto plastificirano skrapucalo še vun meče v medijih.. Ji je cajt na depo/ kloake rtv_ja in naj gre..

  • Igxigx 15:59 28.junij 2023.

    Zguba od Padalca naj bo kar lepo tiho. To golazen, ki lomasti po tvs, je tja nastavila prejšnja vlada. Tista, ki se je prikopala do oblasti tudi po Zgubotovi zaslugi. Tista, ki ji je Zgubo pridno držal štango do bridkega ...prikaži več konca. Zato naj zapre gobec in se pobere v tisto svojo vilo nad Žusterno, ki jo je kupil in zrihtal z denarjem od podkupnin. Dokler jo še ima. Dokler mu jo bivša baba ne popali.

Sorodne novice