Magazin > VIP
22823 ogledov

RTVS večkrat prosili za pojasnila, na to vprašanje ni bilo odgovora

Miša Molk Mediaspeed
Televizija se je zavila v molk, posredovala ni niti podatkov, ki so javnega značaja. To so storili šele po tretji prošnji.

Da se 68-letna televizijska legenda poslavlja, je odjeknilo že prejšnji teden. Kot so poročale Slovenske novice naj bi Miši Molk RTVS postavila ultimat, ki pa ga očitno ni sprejela. To, da so Molkovi vodilni res ponudili oddajo Prestiž in ji obljubili, da jo bo lahko oblikovala po svojih željah, so nam pred dnevi potrdili viri na RTV, ki sicer pravijo, da so to storili predvsem zato, ker s storilnostjo Molkove v zadnjem letu niso bili zadovoljni. 

Očitno tudi ona z njihovim predlogom ne, saj je v petek za Žurnal24 povedala: "Ravno sem na poti v kadrovsko službo in po dopustu odhajam v pokoj. Občutki so božanski. Najprej si moram oddahniti od te hiše, prvi načrti bodo zagotovo potovanje, razmišljam pa tudi o knjigi, ki bi jo rada napisala." Kaj si misli o razmerah na RTVS pa je odkrito spregovorila že septembra

Vprašanja, ali je Miša Molk res dobila izredno odpoved, ker ni želela voditi rubrike Prestiž; ali se v pokoj odpravlja prostovoljno; koliko let že izpolnjuje pokoge za upokojitev; katere projekte je vodila ali urednikovala v zadnjem letu in kakšna je višina njene plače, smo na RTVS naslovili že pred enim tednom. Odgovor Televizije Slovenija smo dobili včeraj, pisalo pa je le, da zadeve ne komentirajo.

Zakon o sistemu plač v javnem sektorju sicer pravi: "Plače v javnem sektorju so javne, pri čemer so javnosti dostopni podatki o delovnem mestu, nazivu ali funkciji, o osnovnih plačah, o dodatkih ter delu plače za delovno uspešnost, razen dodatka za delovno dobo." RTVS v preteklosti sicer ni imela težav z razkrivanjem plač njihovih zaposlenih, pred leti so brez težav razkrili plače direktorjev, urednikov in voditeljev. Zakaj bi se v molk zavili tokrat, ni znano, zato smo jim še enkrat poslali enako vprašanje. 

Tokrat so nam odgovorili: "Miša Molk je zaposlena na delovnem mestu novinar glavni komentator / voditelj, ki je na podlagi Aneksa št. 7 h Kolektivni pogodbi za poklicne novinarje uvrščeno v 50. plačni razred. Naj dodamo še, da se za odhod v pokoj vsak zaposleni odpravi prostovoljno." Bruto plača v 50. plačilnem razredu v javnem sektorju, v letu 2023, znaša 3.144,70 evra (Vir: Seja.si).

 
Komentarjev 24
  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:55 27.april 2023.

    Vedno je tako bilo in vedno bo tako, da je tudi Miša Molk (verjetno pa velja za slehernika) nekaterim všeč, drugim pač ne. Ampak tisti, ki v svojih komentarjih po njej zlivate gnojnico, jo označujete z nesprejemljivimi vulgarizmi, na ta ...prikaži več način več poveste o sebi kot pa o njej, samo se tega v svojem maloumnem prepričanju ne zavedate! Kar pa se upokojitve tiče je pri 68ih skrajni čas, da se nekdo upokoji, mesto pa prepusti mlajšim, ki nekako že praviloma vse predolgo čakajo na pravo priložnost!

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 17:49 27.april 2023.

    Saj bodo Grah, Urbanija, Možina in vsi ostali tudi nekoč odšli. Nihče ni nezamenljiv. Razen Marcela, ki so se ga znebili že prejšnje leto.

  • Ender3 15:57 27.april 2023.

    Nevem kaj imajo aktivisti toliko čez njo? Saj trenutno je Rtv «njihova» in ona to dodatno krasi..Potem so tam še odcvetele cvetke Vida, Rosvita... Koga motijo plastični nadomestki, tatuji, pircingi..prilagajajo se pač norim trendom..

Sorodne novice