Slovenija
86912 ogledov

V lase sta si skočila Slavko Bobovnik in nova voditeljica Dnevnika

Valentina Plaskan Instagram Valentina Plaskan.
Izkušeni voditelj ni mogel ostati tiho.

Kadrovski zapleti na RTVS in z njimi povezani spori ne pojenjajo. Tokrat sta se na nasprotnih bregovih znašla nekdanji voditelj Odmevov Slavko Bobovnik in nova voditeljica Dnevnika Valentina Plaskan.

Poročali smo o povabljencih za snemanje promocijskih napovednikov za bližajoče se nordijsko svetovno prvenstvo v Planici, kjer so naknadno "izviseli" Saša Krajnc, Igor E. Bergant in Seku M. Conde. Zelo zgovoren v svojem odzivu je bil predvsem Bergant.

Omenjena trojica je bila iz projekta izvzeta na pobudo direktorja televizije Uroša Urbanije. Vskočila sta Luka Svetina in Valentina Plaskan, ki v zadnjih mesecih vodita Odmeve oziroma Dnevnik.

"Vse bolj očitno je, da skuša generalno vodstvo v zadnjih izdihljajih ustvariti podobo televizije po svoji meri in kar se da omejiti prisotnost tudi Saše Krajnca in Igorja E. Berganta na televizijskih zaslonih. Seku M. Conde pa se na ekranu ne sme pojaviti niti za deset sekund," so zaposleni na TV Slovenija zapisali na portalu Tukajsmo, prek katerega javnost obveščajo o dogajanju na naši javni televiziji.

Igor E. Bergant govoric o tem, da prihaja v Odmeve, ni ne potrdil ne zanikal. (F Slovenija TV Slovenija Bergantu prepovedala nastopanje, zato je vodstvu pokazal sredinec

Bobovnik podprl Berganta

"Spoštovani gospod Uroš Urbanija. Zavedajoč se vaše prezaposlenosti, vas vendarle prosim, da mi kot plačniku RTV prispevka pojasnite, zakaj sta novinca ga. Plaskan in g. Luka Svetina primernejša za povabiti ljudi v Planico, kot Igor E. Bergant? Imata več znanja o športu, sta retorično boljša?" je v podporo dolgoletnemu kolegu Bergantu čivknil Bobovnik.

Na njegovo objavo se je odzvala Valentina Plaskan. "Z vsem spoštovanjem, tudi g. Bobovnik je bil 'novinec' na komercialni televiziji, a je njegovo vodenje oddaje Milijonar pospremila obširna promocijska akcija. Čeprav drugi, ki s(m)o bili tam že dlje časa, tega nismo bili deležni, o tem nismo pisali pamfletov," je zapisala in spomnila na čase, ko je Bobovnik iz RTVS prestopil na Planet TV, kjer je takrat službovala.

Slavko Bobovnik | Avtor: Planet TV Planet TV

"Oglaševali so oddajo, ne mene. Oddaja je bila nova. Vsekakor pa čestitke za pogum. Sam sem za voditeljsko mizo upal sesti sele, ko sem naredil cca. 1500 prispevkov za TVD in stotinjo drugih oddaj v živo. Do urednika (le v sili) sem rabil 1000 Dnevnikov. Uspešno delo želim," ji je odvrnil Bobovnik.

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju 2023 bo potekalo med 22. februarjem in 5. marcem 2023 v Planici. Na sporedu bo 25 različnih disciplin.

Komentarjev 66
  • miro8 18:53 02.februar 2023.

    Gotovo gre za kakšen dodaten honorar pri reklamiranju, zato jih tako boli. Če bi šlo za delo v času službe, se ne bi repenčili. Kdo pa se puli za neplačano dodatno delo, halo...?

  • patron 15:22 02.februar 2023.

    bobovnikovo vodenje milijonarja je bila ena sama polomijaaaaaa.

  • patron 15:21 02.februar 2023.

    joj, bobovnik, vaše vodenje milijonarja je bilo katastofaaaaaaa.....