Slovenija
159379 ogledov

TV Slovenija Bergantu prepovedala nastopanje, zato je vodstvu pokazal sredinec

Igor E. Bergant govoric o tem, da prihaja v Odmeve, ni ne potrdil ne zanikal. (F Žurnal24 main
Uroš Urbanija je Igorju E. Bergantu, Saši Kranjcu in Sekuju M. Condeju prepovedal nastopanje v napovedniku za prenose iz Planice. Sledilo je tole ...

Nenavadnim zapletom na TV Slovenija ni videti konca. Da bi h gledanju prenosov in ostalih vsebin na o nordijskem svetovnem prvenstvu, ki se čez nekaj tednov začne v Planici, pritegnili čim več gledalcev, so se domislili promocijskih napovednikov, v katerih prepoznavni obrazi TV Slovenija športne navdušence vabijo v Planico in k spremljanju prenosov in oddaj na 2. programu televizije.

Med povabljenimi za snemanje napovednikov so bili tudi Saša Krajnc, Igor E. Bergant in Seku M. Conde.

A ko je direktor TV Slovenija Uroš Urbanija, ki z omenjenimi, milo rečeno, ni v najboljših odnosih, spoznal, kdo bo v napovednikih nastopal, je zahteval, naj Berganta, Krajnca in Condeja zamenjata Luka Svetina in Valentina Plaskan, ki sta za voditeljsko mizo Odmevov in Dnevnika stopila šele pred nekaj meseci.

Na odločitev direktorja TV Slovenija se je Bergant odzval na družabnih omrežjih. "To *NI* prepovedani napovednik za Planico 2023 na TV Slovenija, a zato ni bil posnet nič manj srčno. Hvala preštevilnim kolegicam in kolegom ter javnosti za podporo," je zapisal na Twitterju in objavil spodnji video posnetek.

"Vse bolj očitno je, da skuša generalno vodstvo v zadnjih izdihljajih ustvariti podobo televizije po svoji meri in kar se da omejiti prisotnost tudi Saše Krajnca in Igorja E. Berganta na televizijskih zaslonih. Seku M. Conde pa se na ekranu ne sme pojaviti niti za deset sekund," so zaposleni na TV Slovenija zapisali na portalu Tukajsmo, prek katerega javnost obveščajo o dogajanju na naši javni televiziji.

Odločitev Urbanije je sicer tudi med drugimi uporabniki Twitterja dvignila veliko prahu.

 

 

Komentarjev 73
  • dare326 18:24 03.februar 2023.

    Vsi trije, Bergant in ostala dva, se za javno TV obnašajo neprimerno in žaljivo za plačnike prispevka. Delujejo politično enosmerno, Conde pa zmerja Slovence. Toda to je mogoče samo v državi, kjer ima glavno besedo komunist Kučan in Bergantov sonarodnjak.

  • franc67 13:22 01.februar 2023.

    Rdečkarji ne morete preboleti, da niste vedno vi povsod prvi.Bravo Urbanija, kar tako naprej saj levaki so nori na nove obraze.

  • jakec1575 09:46 01.februar 2023.

    Urbanija, če in ko te srecam v zivo, te bom mal prestrasil. palcek crni.