Magazin
140 ogledov

Moderne pečice so pravi roboti

pečica
1/5
Shutterstock
Moderne pečice se čistijo same, kuhajo s paro, njihova vrata pa se ne pregrevajo.

Od vgradnih pečic pričakujemo čedalje več. Naslednje specifikacije so ob nakupu nove pečice skorajda nujne: naših pet izbranih poleg ventilatorskega pečenja ponuja elektronsko upravljanje, osvetlitev v pečici in pirolitično čiščenje ter hladna vrata.

Čisti se kar sama

Pečice, ki omogočajo pirolitično čiščenje, so prevlečene s posebnim pirolitičnim emajlom, ki je odporen proti visokim temperaturam. Gre pravzaprav za samodejno čiščenje pečice pri visokih temperaturah. “To je program, s katerim prazno pečico segrejemo na 500 stopinj Celzija. Pri tej temperaturi se maščoba in nečistoče na stenah pečice upepelijo in pečico nato preprosto obrišemo z mokro krpo, brez uporabe čistil,” opisuje Matevž Mevželj iz podjetja Gospodinjski aparati, ki je eden od največjih uvoznikov vgradnih pečic v Sloveniji.

Vrata ne opečejo

Pečice, ki jih predstavljamo v svojem izboru, imajo hladna vrata, to so “vrata s tri- ali štirislojno zasteklitvijo, ki se ne glede na temperaturo v notranjosti nikoli ne segrejejo do te stopnje, da bi se opekli”, pojasnjuje Mevželj. Vse izbrane pečice spadajo v energijski razred A, kar pomeni najmanjšo porabo energije.

Inovacije

Najnovejše pečice so že pravi mali roboti.Trenutno najinovativnejšo pečico na našem tržišču z barvnim prikazovalnikom in upravljanjem na dotik so v Gorenju imenovali homechef. Iz glavnega menija se do osnovnega menija dostopa s štirimi načini izbire ustreznega programa za pripravo jedi.

Odloča se sama

Pečice s programom asistent  pečenja predlagajo najprimernejšo temperaturo peke in skrbijo za kroženje zraka. Podoben je program easycook – avtomatsko kuhanje, pri katerem pečica sama izbere primerno temperaturo, način in čas pečenja. Izbrani program se pokaže na velikem zaslonu, ki prikaže vse informacije za pripravo izbrane jedi. Izbirate lahko med šestimi jedmi: cela riba, pečenka, pica, piščanec na žaru, zelenjava (polnjena, gratinirana ...) in torte.

Pečica kot krušna peč

Gorenje prodaja tudi patentno zaščiteno pečico z ravno kaminsko obliko notranjosti, obokanim stropom in zaobljenimi stranicami, kar omogoča učinke krušne peči, v kateri je kruh enakomerno zapečen. Pečica ima tudi poseben program za peko
kruha.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.