Magazin
404 ogledov

Ekoalternativa za toaletni papir je ...

prebava, toaletni papir Žurnal24 main
Si zamišljate življenje brez toaletnega papirja?

Ko prihajajo toplejši meseci in čas razgaljene kože, zlasti ženske pogosteje uporabljajo razne deodorante, depilacijske kreme in druge kozmetične pripravke, ki so – razen v primeru certificiranih ekoloških izdelkov – pogosto polni zdravju škodljivih kemikalij, opozarjajo ekologi. Povezavo do seznama blagovnih znamk, ki ponujajo zares naravno kozmetiko s certifikatom BDIH, najdete na povezavi prek spletne strani Zazdravje.net, če v njihov iskalnik vtipkate BDIH. To pomeni tudi, da ti proizvodi med drugim niso bili testirani na živalih in nimajo sestavin iz gensko spremenjenih organizmov.

Splaknemo na tisoče dreves

Razne ekološke pobude pa povzročajo tudi zgražanje. Pred štirimi leti je javnost šokirala pevka Sheryl Crow, ko je zaradi naravovarstvenih vzgibov predlagala omejitev uporabe toaletnega papirja, češ da je za povprečno toaletno potrebo dovolj že en listič toaletnega papirja. Še radikalnejša predloga sta popolno ukinjanje toaletnega papirja in uporaba vode ali pralnih krpic po opravljanju potrebe. Zgovoren podatek je, da bi vsa ameriška gospodinjstva zgolj z eno privarčevano rolico tolatnega papirja rešila 424 tisoč dreves.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.