Oglaševanje
22 ogledov

Kakovostni obroki za zdrav vsakdan

bio izdelki Mercator
Za zdravje moramo skrbeti vsak dan, pa naj bo to s telesno vadbo, sproščujočimi vajami ali uravnoteženo prehrano. Za slednjo lahko poskrbite z novo linijo izdelkov pod znamko Mercator Bio, ki ponuja zdrave izdelke ekološke pridelave in predelave.

Linija Mercator Bio vključuje kakovostne izdelke različnih prehranskih skupin, ki so pomembni za uravnoteženo prehrano. Na voljo so vam ekološki rastlinski napitki, kot sta rižev ali sojin napitek, ki sta primerna tudi za vegane in ljudi z intoleranco na laktozo. S hranljivimi mlečnimi izdelki lahko pripravite zdrav zajtrk ali malico, izbirate pa lahko med kefirjem, jogurtom, kislim mlekom, skuto ali sirom. Pri izdelavi mlečnih izdelkov Mercator uporablja mleko izključno slovenskega porekla, saj s tem spodbuja domačo proizvodnjo in zagotavlja najboljšo kakovost.

Osvežite se z ekološkim sadjem in zelenjavo

Že star rek pravi, da eno jabolko na dan odžene zdravnika stran. Jabolka in ostalo sadje iz linije Mercator Bio vas bo zagotovo prepričalo, saj je pridelano brez umetnih gnojil in pesticidov ter bolj polnega okusa. Za zdrav in lahek obrok lahko uporabite tudi kakovostno zelenjavo, kot so korenček, rukola, motovilec, šitake ali čebula.

Za lahko malico: tofujev namaz

Če vam v službi pogosto zmanjkuje časa za zdravo malico, si jo lahko pripravite že dan prej in tako prihranite dragocen čas. Preizkusite tofujev namaz s šitakami po receptu dipl. ing. živ. tehnologije Matjaža Kološe.

Potrebujemo:

400 g eko tofuja Mercator Bio

200 g svežih eko šitake gob Mercator Bio

3 čebule Mercator Bio

2 stroka sesekljanega česna

1½dl oljčnega olja Mercator Bio

½ limone Mercator Bio

sveža zelišča – peteršilj, bazilika, koper

sveže mlet poper

zeliščna sol in sojina omaka po okusu

Priprava:

Na olju prepražimo čebulo in dodamo še sveže, nasekljane šitake gobe. V mešalniku (lahko si pomagamo tudi s paličnim) najprej zmeljemo svež česen ter že prepraženo čebulo in gobe, nakar dodamo še tofu, olje, limonin sok, sojino omako, sol, zelišča in začimbe. Mešamo, dokler masa ni popolnoma gladka. Postrežemo na kruhu ali uporabimo za nadev.

Pa dober tek!