Magazin
96 ogledov

Na Aljasko vse več Slovencev

Križarka
Cene. Križarjenje je cenovno primerljivo z bivanjem v hotelu s štirimi zvezdicami, včasih je celo cenejše. Kljub krizi se zanimanje za križarjenja povečuje.

“Slovenci, ki se odpravijo na križarjenje, največkrat plujejo po Zahodnem Sredozemlju, predvsem zaradi bližine začetnega pristanišča. Po priljubljenosti sledijo križarjenja po norveških fjordih, baltskih prestolnicah in Karibih. Vse več pa se jih odpravlja na Aljasko,” priljubljene izbire destinacij našteva Mladen Barukčić, direktor agencije Svet križarjenj.

Na križarjenje kljub krizi

Kljub krizi se zanimanje za ta način potovanj povečuje. Lani so ladjarji prepeljali več kot 20 milijonov potnikov oziroma dva milijona več kot leta 2010. Tak trend je tudi v Sloveniji. “Tovrsten dopust je cenovno primerljiv z bivanjem v hotelu s štirimi zvezdicami, včasih je celo cenejši. Sploh za družine je večkrat ugodnejši, saj potujejo otroci do 18. leta velikokrat brezplačno. Ljudi prepriča dejstvo, da si lahko ogledajo več krajev na enem potovanju; skoraj vsak dan so v drugem mestu, ob tem pa niso izpostavljeni stresu s prtljago in napornim potovanjem, gastronomska ponudba je izjemna, osebje pa zelo prijazno,” pojasnjuje Barukčić.

Komentarjev 2
  • reddevil 23:49 17.oktober 2012.

    Iz naslova sem sklepal, da se selijo na Aljasko zaradi nove zlate mrzlice.

  • marko.s 07:57 17.oktober 2012.

    Sej ti ki si take počitnice privoščijo najbolj jamrajo o krizi da jim razkošje nebi propadlo.V tujini si upajo pokazat, doma so pa reveži , odvisni od socijalnih podpor ......