Magazin
29 ogledov

Na morski jesenski dopust

križarjenje, morje, počitnice Shutterstock
Križarjenje. Jesenski termini nadvse priljubljeni.

"Križarjenja so med najbolj priljubljenimi načini preživljanja dopusta po svetu; to je najhitreje rastoč segment turizma (okoli osem odstotkov na leto). Slovenija pri tem ni izjema – nasprotno, tu je letna rast še višja, okoli 23-odstotna. Ljudje pri nas namreč šele zadnja leta odkrivajo prednosti križarjenj in na tovrstne počitnice se odpravljajo vse bolj množično," pravi Mladen Barukčić, direktor agencije Svet križarjenj.

Privlačna jesen

"Glede na podnebje oziroma vreme ter mnenja ljudi, ki se vračajo s križarjenj, sta za križarjenje po Sredozemlju skoraj najlepša meseca junij in september, ko ni prevelike vročine, vremenske razmere pa so še vedno idealne za plovbo po Sredozemskem morju in potepanje po obmorskih mestih," ugotavlja Barukčić.

Cene križarjenj

Kompas ponuja devetdnevni Špas na križarjenju, ki stane od 794 evrov, Svet križarjenj pa vam križarsko izkušnjo z Janom Plestenjakom ponuja že za 764 evrov na osebo. Agencija Atlantica vas že za 425 evrov popelje na 11-dnevno križarjenje od Danske do Italije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.