Magazin
2131 ogledov

10 razlogov za jug Toskane

Toskana
1/11
Shutterstock
Firence, Pisa, Lucca, Siena … Pozabite za nekaj toskanskih dni nanje in se odpeljite dlje na jug, kjer boste našli verjetno najbolj "toskansko Toskano". In še kakšno toplo presenečenje.

Z jugom imamo v mislih del Toskane, ki se odpre južno od Siene. Na vzhodu sega do avtoceste, ki povezuje Firence in Rim, na zahodu pa do pokrajine Maremma. Južna Toskana vedno uresniči vse predstave o "klasičnem toskanskem podeželju" oziroma pokrajini. Mehki grički, ciprese, travniki in polja, akropolska naselja, topli vrelci, mak, sončnice, pšenica … Vse je tam! Galerija vas vabi na jug dežele, ki nikakor ni potovalni kliše, ki bi razočaral. In september je popoln čas za road-trip po južni Toskani. Gneče ne bo (izjema so morda konci tedna v Pienzi, Montalcinu in Montepulcianu), cene so opazno nižje kot v Firencah, vreme je septembra redko nezanesljivo. V resnici so nujni le dober zemljevid, šotor in vozilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.