Magazin
93 ogledov

Na piramidalno zdravljenje

bosna piramida Shutterstock
O bosanskih piramidah v kraju Visoko 30 kilometrov severno od Sarajeva smo prvič slišali pred sedmimi leti, ko so se tam začela obsežna arheološka izkopavanja.

Z njimi je hotel ljubiteljski arheolog, ki sebe imenuje neodvisni raziskovalec, Sam Semir Osmanagić dokazati, da tamkajšnji hribi niso delo narave, ampak pred več tisočletji umetno ustvarjene piramide. Za raziskovanje območja je Osmanagić, po izobrazbi ekonomist in politolog, ki se je očitno uspešnih poslovnih prijemov najbrž navzel med 15-letnim bivanjem v ameriškem Houstonu, angažiral četico prostovoljcev z vsega sveta – ambasadorjev, ki naj bi poskrbeli za boljši imidž Bosne v svetu, kot sam pravi. In seveda za širjenje glasu o menda najstarejših evropskih piramidah.

Svetovno unikaten zdraviliški kompleks

Z novoustanovljeno mednarodno fundacijo s sedežem v Ljubljani pa želi Osmanagić promovirati resnico o dosedanjih in nadaljnjih izkopavanjih ter dognanjih v Visokem ter tudi tako pridobiti investitorje za ambiciozen hotelski, zdraviliški, rekreativni, ekološko usmerjen in arheološki kompleks, ki bi posnemal obliko tamkajšnjih piramid in bi bil "unikaten na svetu". Zadnja merjenja so namreč pokazala, da so v piramidah in tunelih pod njimi številna sevanja in valovanja, ki blagodejno vplivajo na ljudi. "Piramide niso bile grajene za grobnice, ampak kot energetski centri – med drugim pozitivno učinkujejo na kmetijstvo, podnebje in vso družbo," trdi Osmanagić.

Na obzorju nove zgodovinske knjige?

O tem, da gre za prve piramide v Evropi izpod človeških rok, in o njihovem izvoru so mnenja svetovnih strokovnjakov deljena, Osmanagić pa je prepričan, da bi bilo treba začeti pisati nove zgodovinske knjige. Po njegovem mnenju gre za največje umetne piramide na svetu, pri čemer navaja strokovno preverjene dokaze, kot so: natančna orientacija stranic Piramide Sonca proti smerem neba; zemlja, ki prekriva piramide, je starejša od 12 tisoč let, torej so piramide še starejše; bloki iz betona, najdeni pod zemljo, so trikrat kakovostnejši kot današnji beton in podzemni labirint pod piramidami je največji na svetu. Za dobrodejne energije, ki se porajajo v piramidah in njihovem podzemlju, pa pravi, da obstajajo, a jih bo treba še temeljiteje raziskati.


Osmanagić bi rad posnel tudi bioenergetsko polje ljudi, ki se bodo povzpeli na vrh bosanske Sončeve piramide, kjer se, kot so izmerili, ustvarja ultrazvočna frekvenca 28 kHz. Obenem za letos napoveduje "velik eksperiment": v piramido bodo nazaj predvajali to ultrazvočno frekvenco in opazovali, ali bo piramida "odgovorila".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.