Magazin
36 ogledov

Na počitnicah streljajo s kalašnikovkami

šotori Shutterstock
Na Madžarskem lahko mladi med 11. in 21. letom poletne počitnice preživijo nekoliko drugače, in sicer v vojaškem taboru.

Tam se lahko seznanijo z življenjem v vojski in se med drugim naučijo discipline, korakanja in ravnanja z orožjem. Mlade urijo madžarski vojaki, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Za teden bivanja v vojaškem kampu v Mogyorodu 30 kilometrov severovzhodno od Budimpešte je treba odšteti 120 evrov. Počitnice organizira neko madžarsko zasebno podjetje.

Gimnastične vaje in streljanje

Kot je za AFP pojasnil predstavnik organizatorjev, mladim ponujajo osnovno vojaško izobrazbo, kot so vaje vzdržljivosti, gimnastične vaje ter predavanja vojaških strokovnjakov z različnih področij. Udeleženci tabora med drugim streljajo s kalašnikovkami. V taboru vlada vojaška disciplina, vsakemu prekršku pa sledi kazen, običajno v obliki vaj, kot je serija sklec. Vsak teden se nenavadnega počitnikovanja udeleži okoli 50 otrok, ki si želijo izkusiti vojaško življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.