Magazin
965 ogledov

Naj bo novoletna zabava nepozabna

Novoletna zabava
Nasveti in predlogi za pripravo nepozabne novoletne zabave

Ste se letos odločili, da boste doma pripravili novoletno zabavo, a niste povsem prepričani, kako se lotiti priprave? Najbolj preprosto je, da povabite nekaj prijateljev na pijačo in prigrizke, pripravite družabne igre in skupaj pričakate novo leto. Da vam vse skupaj malo olajšamo, pa smo pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri pripravi.

Vabila

Gosti so zagotovo najpomembnejša točka vsake zabave, zato je tudi uspeh zabave odvisen predvsem od njih. Dobro je, da jih na zabavo povabite že nekaj časa prej, saj vsi vemo, da si nekateri ljudje načrte za novo leto delajo že zelo vnaprej. Če se odločite, da bo imela vaša zabava prav posebno temo ali "dress code" lahko pripravite tudi tematska vabila, v katerih napišite, kaj morajo prinesti s sabo, ali kako naj bodo oblečeni.

Hrana naj bo enostavna
Ni potrebno, da skuhate svečano večerjo, ki vam bo vzela ogromno časa in pojedla še več živcev. Pripravite prigrizke in manjše sendviče, toliko, da bodo gostje nekaj prigriznili. Dobra ideja je na primer solata z rukolo, paradižnikom in mocarelo, grisini zaviti v pršut ali kanapeji, spečete pa lahko tudi kakšno enostavno slaščico kot so mufini ali browniji. Če bo zabava bolj neformalna, pa lahko vse skupaj poenostavite in kupite samo čips, kokice in druge slane prigrizke.

Pijača 
Glede pijače je najbolj pametno, da kupite nekaj alkoholne in nekaj brezalkoholne. Obvezno poskrbite za šampanjec, s katerim boste nazdravili za novo leto, po željah pa lahko vprašate tudi goste. Zagotovo pa z vinom in kakšno žgano pijačo ne boste zgrešili, lahko pa tudi kupite samo pomrančni sok in šampanjec ter cel večer pijete mimoze.

Ne pozabite na glasbo
Kot gostitelj zabave si zagotovo želite, da bi vse izpadlo točno tako, kot ste si zamislili, a vseeno ne komplicirajte preveč. Za zabavo najlažje poskrbite tako, da pripravite glasbeno listo, na katero dajte raznoliko glasbo, s katero boste zadovoljili prav vse okuse in želje. 

Družabne igre
Zakaj ne bi namesto žuranja in plesanja večera preživeli ob igranju različnih družabnih iger? Primerne so tako različne igre s kartami, activity, flaša resnice ali katera druga, vsako pa lahko spremenite tudi v igrico pitja, ki vas bo spravila v veselo vzdušje.

Dekoracija doma
Preden se lotite okraševanja doma, je pametno, da na varno pospravite vse vredne predmete, da se slučajno ne bodo uničili. Potem pa določite temo zabave in domovanje okrasite v njenem stilu. Lahko pa enostavno obesite samo nekaj balonov, božičnih lučk in napisov. Ne pozabite tudi na papirnate klobučke in piščali, s katerimi goste pričakajte že pri vratih.

Darilca za goste
Tudi za novo leto se lahko greste "skrivnega božička". Gostom naročite naj s sabo prinesejo darilce v vrednosti do maksimalno deset evrov in ob prihodu izžrebajo eno ime in ga nalepijo na darilo. Nato naj darila postavijo pod smrekico, malo pred polnočjo pa se obdarujte med seboj. Tako vi ne boste imeli stroškov z nakupovanjem daril, vendar boste vseeno obdarili drug drugega.

Gostje naj prespijo
Glede na to, da bo le redko kdo novo leto pričakal popolnoma trezen, je najbolj pametno, da gostom omogočite, da prespijo pri vas in se ne vozijo sami domov. Lahko jim tudi uredite taksi, a če ne živijo blizu, so cene na najdaljšo noč v letu lahko izredno visoke. Pripravite dodatna lezišča, raztegnite kavč in se na prvi dan v letu skupaj odpravite na obilen zajtrk, ki vam bo pomagal pregnati mačka.

 

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.