Magazin
6251 ogledov

Najbolj popularni upokojenec na Hrvaškem: "Sem modni tiger, ne mačkica"

Deda in gripa zajem zaslona
"Gospod, ki vsaki ženski pridrži vrata in plača rundo pijače za cel lokal."

Trenutno najbolj popularen upokojenec na Hrvaškem, ki ga večina pozna pod vzdevkom Toni, je preplavil naslovnice hrvaških medijev, ki ga opisujejo kot "pravega kavalirja". 

"On je gospod, ki vsaki ženski pridrži vrata in plača rundo pijače za cel lokal," piše novinarka spletnega portala 24sata. "Ne morete ga ne-opaziti. Visok, vitek, uglajen v modri obleki z zlatim nakitom." Zase pravi, da je "modni tiger", ki je zdrav kot lev. 

"Zame gripa ne obstaja"

Zaslovel je, potem ko se je sredi januarja slučajno znašel pred kamero televizije N1, ko je njen novinar na zagrebških ulicah opravljal anketo na temo gripe. 

Po spletu je hitro zaokrožila njegova izjava, da gripa ne obstaja in zdaj že legendarne besede: "To je sramotno, upokojenci so uničili zdravstvo. 'Boli me roka, boli me noga, vse me boli ...'. Telovadi, p**** ti m****!"

Deda in gripa Balkan se valja! Zdravje 82-letnik o gripi: "Telovadi, p**@# ti ma**%#!"

Ustavljajo ga, da bi se fotografirali z njim

Ljudje ga na ulicah ustavljajo, da bi se fotografirali z njim in sam pravi, da so kamere njegov najboljši prijatelj, saj je bil v mladosti maneken. "Bil sem maneken, reklamiral sem obleke, gel za lase, šampon, pa tudi hrano za mačke in pse," je povedal za 24sata. Od modne hiše, za katero je delal kot mladenič, je sedaj dobil v dar obleko, ki jo ponosno razkazuje na mestnih ulicah.  

"Ne potrebujem plašča, ni mi hladno. Lahko bi bos tekel po snegu, meni zima nič ne more," je povedal za 24sata. Od nekdaj je spemljal modo, za njim so se ozirale žene in moški, danes pa je spet v centru medijske pozornosti. Slave se, kot pravi, nikoli ni, naveličal. 

"Slišal sem za tistega 'modnega mačka' in si rekel sam pri sebi 'ma jaz sem za njega modni tiger, kaka mačkica, to je za deklice," je za portal še povedal Toni. Moda, kot jo predstavlja Marko Grubnić, mu ni všeč, a ne bi rad nikogar obsojal ali drugim narekoval, kako naj se oblačijo. "Važno je samo eno - da so fit in zdravi."

"Morate telovaditi, če se začnete rediti, takoj začnite telovaditi," svetuje Toni. "Lahko jeste, kar vam prija, sladko, slano, kislo ... A potem takoj pojdite hodit." Pohvalil se je s športi, s katerimi se ukvarja, od teakwondoa do metanja nožev. 

Današnji moški zo zanj premehki in prenežni

"Nikar se ne poročite, ko greste v zakon ste že napol mrtvi. Ko pridejo otroci, nimate več življenja," se je pošalil Selmani. Dodal je, da so danes moški postali "premehki" in "prenežni" ter da je zato tako veliko razvezanih. 

"Moraš biti moški, plačati dekletom pijačo, kot jaz, ne pa čakati, da plača ženska. To dekletom ni všeč," pravi Toni. 

Taljat Selmani se je v zagreb preselil leta 1960, po opravljeni vojaški dolžnosti, in se zaposlil na Telekomu, kjer je bil dolga leta serviser telefonskih priključkov. Poleg redne službe je bil v popoldanskem času maneken. 

S 55-leti se je predčasno upokojil ter na tržnici v Zagrebu odprl stojnico s sadjem in zelenjavo, kjer je delal še 15 let in v pokoj zares odšel pri 70-ih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • davor51 15:02 29.januar 2019.

    Tale mozakar je novi clen eksertne skupine za reformo ministrice zaizobrazevanje. Vodja skupine za umetnisko vzgojo in telovadbo. Njegov moto vadi p... ti materina je zeli ucinkovit

  • Avatar Lisawalla
    Lisawalla 00:29 26.januar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v ==> www.3xDate.top