Magazin
27 ogledov

Najmlajši milijarderji

Res je, da so nekateri podedovali kar izdaten kupček denarja, a so iz njega znal Žurnal24 main
Biti mlad in bogat so verjetno želje vsakega človeka. Forbes je predstavil deset najmlajših milijarderjev na svetu. Najmlajši med njimi je 23-letni Mark Zuckerberg, ki je ustvaril Facebook.
John Arnold, ZDA (34 let), 1,5 milijarde USD, ki jih je ustvaril sam
Izhaja iz družine odvetnika in revizorke. Vanderbiltsko univerzo je zaključil v treh letih. V letu 2001 je postal trgovec z nafto v Enronu in je pri svojih 27 letih že zaslužil okrog 750 milijonov USD. Po padcu Enrona v letu 2002 se je lotil svojega posla in danes vodi uspešen zavarovalni sklad Centaurus Energy.

Xiaofeng Peng, Kitajska (33 let),
2,5 milijarde USD, ki jih je ustvaril sam
Mladenič se je s sončno energijo začel ukvarjati v letu 2005. Čez dve leti je svoje podjetje LDK Solar, ki se ukvarja z izdelavo silikonskih valjastih slojev, ki jih uporabljajo pri spajanju sončnih plošč, predstavil javnosti na NYSE Euronext.

Zdravila spadajo med najbolj donosne posle.  © iStockPhoto

 
Shivinder Singh, Indija (32 let), podedoval 2,5 milijarde USD
Skupaj z njegovim starejšim bratom Malvinderjem upravljata z Ranbaxy Laboratories, podjetjem, ki proizvaja zdravila. Javnosti nista razkrila, kolikšen delež podjetja ima vsak od njiju, vendar na Forbesu menijo, da si duo deli 2,5 milijard USD vredno premoženje. Vemo, da Malvinder vodi Ranbaxy, Shivinder pa vodi verigo bolnišnic Fortis Healthcare.

Begumhan Dogan Faralyali, Turčija (31 let), podedovala 1 milijardo USD
Hči milijarderjev je začela svojo kariero kot svetovalka v revizijski hiši Arthur Andersen v New Yorku, kasneje pa je kot svetovalka delala v številnih vodilnih evropskih medijskih in telekomunikacijskih podjetjih. Z družinskim medijskim podjetjem Dogan Holding iz Turčije se je povezala z ustanovitvijo skupnega oddelka za komunikacije ter postala njegova predsednica.

Aymin Hariri, Saudska Arabija (29 let), podedoval 2,3 milijarde USD
Sin ubitega libanonskega predsednika vlade, Rafika Haririja. Aymin sedaj pomaga svojemu starejšemu bratu Saadu voditi in nadzorovati družinsko gradbeno in investicijsko podjetje Saudi Oger. Poleg tega je soustanovitelj računalniškega podjetja Epok, s sedežem v Washingtonu.

Fahd Hariri, Libanon (27 let), podedoval 2,3 milijarde USD
Ayminov mlajši brat, Fahd, dela znotraj Beirut's Future Television Network, zemeljskega in satelitskega televizijskega omrežja. Poleg tega vodi uspešni studio za oblikovanje pohištva in drugega blaga v Parizu, kjer živita njegova mama in sestra Hind (tudi milijarderka).

Mladi nemec obožuje avtomobilske dirke.  © iStockPhoto

 
Albert von Thurn und Taxis, Nemčija (24 let), podedoval 2,3 milijarde USD
Nemški princ se je na lestvici milijarderjev za kratek čas pojavil že pri svojih osmih letih, vendar pa je vse bogastvo v njegove roke prešlo šele pri njegovih 18 letih. S svojo materjo in starejšo sestro živi v družinskem dvorcu. Njegova strast so avtomobilske dirke.

Yang Huiyan, Kitajska (26 let), podedovala 7,4 milijarde USD

Ta očkova punčka je najbogatejša ženska na Kitajskem. Diplomirala je na univerzi v Ohiu leta 2005. Za "darilo ob uspešni diplomi" pa ji je oče Yeung Kwok Keung, šef podjetja z opremo in pripomočki za vrtnarjenje Country Garden, podaril svoj delež v omenjenem podjetju.


Hind Hariri, Libanon (24 let), podedovala 1,1 milijarde USD

Je še tretja članica družine Hariri in tudi ona ima veliko pod palcem. Podedovala je delež v družinskem holdinškem podjetju. Pri 22 letih se je prvič pojavila na lestvici najmlajših milijarderjev. Hariri je obsedena z modo in govori se, da je naklonjena Chanelu.

 

Preberite še:

Bogataš, ki živi kot revež

Bodite svoja blagovna znamka

Test: Kakšen je vaš odnos s šefom?

Mark Zuckerberg, ZDA (23 let), 1,5 milijarde, ki jih je ustvaril sam
Zlati deček tehnologije, kot ga imenujejo svetovni mediji, je februarja 2004 v svoji sobi na harvardski univerzi ustvaril spletno stran Facebook, ki je zasvojila ljudi po vsem svetu. Microsoft je za 1,6 odstotni delež plačal kar 240 milijonov USD. Nekateri analitiki so podjetje ocenili na 15 milijard USD, spet drugi pa menijo, da je Zuckerbergov delež vreden pičle 1,5 milijarde dolarjev. Kakorkoli že, Mark Zuckerberg je vsekakor najmlajši milijarder na svetu, ki si je po vrhu vsega svoje bogastvo ustvaril popolnoma brez zaslug drugih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.