Magazin
22 ogledov

Najprestižnejši karierni dogodek leta

Če želite iz kariernega sejma potegniti kar največ, se nanj že prej pripravite – Žurnal24 main
21. in 22. novembra 2007 se bo na Gospodarskem razstavišču (v hali A in A2) kar trlo posameznikov, željnih novih kariernih možnosti, ter predstavnikov podjetij in kadrovikov, ki iščejo primerne kandidate.

Boste med njimi tudi vi?

Spoznajte karierni sejem

Na kariernem sejmu, katerega organizator je podjetje Moje delo, d. o. o., bo sodelovalo najmanj 60 znanih slovenskih podjetij, prisluhnili boste lahko 25 raznolikim predavanjem na temo kariere v širšem smislu (razgovor za zaposlitev, izobraževanja, odnosi na delovnih mestih in podobno), s svojimi zgodbami o uspehu pa vas bodo navduševali znani uspešni Slovenci. Karierni sejmi so v tujini poznani in uveljavljeni že dalj časa, pri nas pa so tovrstni dogodki še v fazi razvijanja in uveljavljanja. Cilj takšnih sejmov je srečanje iskalcev zaposlitve in delodajalcev. Niso namenjeni zgolj začetnikom, ki iščejo prvo zaposlitev, temveč so izjemna priložnost tudi za že zaposlene, ki si želijo spremembe ter premaknejo svojo kariero z morebitne statične točke.

Konkurenti na preži
Karierni sejem je dogodek, ki je časovno in vsebinsko zelo skoncentriran. Na sejmu ne boste sami, temveč obdani s številnimi drugimi iskalci konkurenti, zato je zelo pomembno, da se želenemu delodajalcu (oziroma kadroviku) predstavite kar se da jedrnato in usmerjeno v sklopu omejenega časa, ki ga imate na voljo (nekaj minut). Če boste prišli na sejem povsem nepripravljeni, se kaj hitro lahko zgodi, da vaša sicer odlična priložnost za delo splava po vodi, ker ste zaradi nepripravljenosti kadrovika premalo prepričali, ker ste prezrli nekatere svoje prednosti ali pa vas je preprosto izdala trema. Nikar ne pozabite, da se kadrovik o vaši usodi v podjetju odloči že na podlagi prve minute vaše predstavitve!

Nekaj napotkov za pripravo na sejem

  • Pred udeležbo malo pobrskajte po internetni strani http://www.kariernisejem.com in spoznajte podjetja, ki bodo razstavljala na sejmu.
  • Če vas kako podjetje in delovno mesto ali področje dela znotraj tega podjetja še posebno zanima, si zapišite svoja znanja, veščine, karakterne značilnosti, skratka, vse, kar menite, da se zahteva na omenjenem delovnem mestu.
  • Izdelajte nekaj različnih življenjepisov, ki naj bodo čim bolj pregledni, jasni, predvsem pa naj vsebujejo ključne skupine informacij (osebni podatki, formalno izobraževanje, delovne izkušnje s kratkim opisom vaših delovnih nalog, neformalno izobraževanje – jezikovni tečaji, različne delavnice, seminarji in druga usposabljanja …). Pripravljene življenjepise imejte s seboj kar v elektronski obliki (na primer na USB-ključu).
  • Bodite urejeni – prvi vtis je vreden zlata!
  • Ko pristopate do kadrovika oziroma predstavnika podjetja na sejmu, bodite samozavestni in imejte pokončno držo ter krepak stisk roke!
  • Vizitke, ki jih prejmete na sejmu, in gradivo o podjetjih nato doma preučite, da dobite še dodatne informacije v zvezi s podjetjem.

Če boste pametno izkoristili omenjeno prireditev, boste vzpostavili stik s kar nekaj podjetji, ki zaposlujejo ljudi z vašimi veščinami in interesi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.