Magazin
66 ogledov

Namigi za nakup mešalnika

mešalniki Žurnal24 main
Ponujamo vam nekaj nasvetov, na kaj paziti pri nakupu mešalnika.

"V praksi za manj denarja dobite manj muzike," o izbiri mešalnikov (angleško blenderjev) pravi kuharski mojster Tadej Kržišnik. Zato raje razmislite o dražjem izdelku, ki ga boste lahko najverjetneje uporabljali dlje in se izognili slabim izkušnjam. Pozorni bodite tudi na dolžino garancije.

  • Vsaj 500 vatov. Med najpomembnejšimi lastnostmi, ki naj jih ima mešalnik, Kržišnik poudarja moč, ki naj bo vsaj 500 vatov. To ni pomembno le zaradi drobljenja ledu, ampak tudi drugih trdih izdelkov, ki jih želimo zdrobiti. "Večja ko je moč, dlje bo stroj delal," dodaja Kržišnik. "Profesionalni frulatorji imajo od 1.500 do 2.000 vatov moči," pravi.
  • Raje steklo in kovina. Steklene posode na mešalnikih so optimalnejša izbira kot plastične, ker se ne opraskajo tako hitro, ne postanejo zamegljene in se ne navzamejo vonjav. Je pa res, da se lahko steklo prej razbije in je težje. Obenem je kovinska osnova trpežnejša kot plastična. "Kovinski so super, ker se ne raztezajo – ne popokajo kot plastični ob visokih temperaturah," izpostavlja Kržišnik.
  • Snemljiva rezila. Priporočljiva je možnost snemanja rezil, saj tako mešalnik lažje očistite. "Paziti je treba le pri tesnilni gumi; ta naj ne gre v pomivalni stroj, saj jo visoka temperatura razteza in po večkratnem pranju ne tesni več tako dobro," opozarja Kržišnik.
  • Varnostna funkcija. Zagotovilo, da se boste izognili packariji v kuhinji, ker ste nerodno zaprli pokrovček, ponujajo tudi mešalniki s posebno varnostno funkcijo. Ta onemogoča delovanje, dokler vsi deli mešalnika niso pravilno pritrjeni.
  • Dodatki med mešanjem. Zelo praktičen je snemljiv pokrovček, prek katerega lahko med mešanjem dodajate sestavine. Pozorni pa bodite, kam ga odložite, saj ga zlahka izgubite.
  • Funkcija pulsing. "Funkcija pulsing je namenjena fruliranju hrane, ki jo nož pri normalnih obratih dvigne nad višino rezila in je zato ne zmeša, kot je treba. Pri pulsingu se hrana poleže na dno posode," Kržišnik razlaga funkcijo, ki je pri mešalniku prav tako dobrodošla.
  • Razmislite o postavitvi. Ker mešalnik zavzema razmeroma dosti prostora, predvsem v višino, pred nakupom razmislite tudi, kam ga boste postavili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.