Magazin
183 ogledov

Naredite red v omari

Dišeča blazinica
1/9
Shutterstock
Kolikokrat ste že prestavili pospravljanje omare? Dobro organizirana omara vam bo vsako jutro prihranila kar nekaj minut, ki jih morda izgubite med živčnim iskanjem najljubše majice, zato si konec tedna vzemite vsaj eno uro časa in nardite red v omari.

Čas za selekcijo

Ločite nosljive kose od nenosljivih. Premajhna oblačila, takšna, ki jih niste nosili že dve sezoni in oblačila, ki kradejo prostor le zaradi spominske vrednosti, v omari nimajo kaj iskati. Če imate možnost, nenoslive kose podarite, nosljive pa zložite na posteljo.

Prezračevanje

Prazno omaro obrišite z vlažno krpo in jo dobro prezračite. Medtem se lotite zlaganja oblačil.

Mislite sezonsko

Oblačila, ki jih nosite, sezonsko ločite. Pri tem so vam lahko v veliko pomoč vakumske vrečke, v katere spravite čista oblačila, ki jih ne boste nosili nekaj mesecev. Takšno shranjevanje bo ohranilo oblačila sveža, preprečilo uničenje zaradi moljev in kar je najpomembneje, v omari prihranilo kar nekaj prostora.

Zlagajte po sklopih

Oblačila zložite po vrsti oblačil - krila zložite na obešalike, prav tako srajce, hlače, jakne, na svoj kup zložite majice, kavbojke, oblačila za prosti čas, pa tudi modne dodatke - torbice, pasove, rute, kravate, nakit ...

Naj bo pregledno

Na spodnjo polico omare zložite nesezonska oblačila oziroma vreče z oblačili, na sredinsko polico zložite oblačila, ki jih nosite najpogosteje, oblačila, ki visijo na obešalnikih pa zložite po sklopih - enako vrsto oblačil skupaj.

Uporabni dodatki

Do boljše organiziranosti v omari in boljšega izkoristka prostora vam lahko pomagajo dodatki za v omaro, kot so viseči predalčki, košare, škatljice za nakit in druge drobne dodatke. Če ima vaša omara le dve veliki polici in veliko neizkoriščenega prostora, namenjenega visečim oblačilom, vam svetujemo uporabo tako imenovanih visečih poličk ali predalčkov. Vanje lahko zložite kar nekaj majic in hlač, v manjše prostorčke pa tudi rute, pasove ... Manjša oblačila, kot so kopalke, spodnje perilo, nogavice, lahko lično pospravite v malo večje košare, prav tako nakit, ki ga lahko obesite na posebne obešalnike ali zložite v nizko škatlo z večimi prekati.

Dišeče blazinice

In nenazadnje, v omaro ne pozabite obesiti vsaj ene dišeče blazinice, polnjene s sivko ali materino dušico. Poleg prijetnega vonja boste preprečili, da bi se med vaša oblačila naselili nepovabljeni molji.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.