Magazin
61 ogledov

Naredite svoj eBay posel!

Vsako sekundo se na eBay.com namreč proda za skupno približno 1000 USD izdelkov. Žurnal24 main
Prestrašeni zaradi eBaya? Nikar! Za dobrega pol milijona podjetnikov je eBay.com idealen prostor za ustvarjanje posla. Postanite tudi vi del te uspešne zgodbe!
eBay.com
eBay Inc. je ameriško spletno podjetje, ki upravlja z vodilnim portalom za spletno trgovanje po vsem svetu – eBay.com. Poleg osnovne ameriške spletne strani, ki omogoča spletno dražbo in spletno nakupovanje in so jo ustanovili leta 1995, je eBay vzpostavil tudi spletne strani v 30 drugih državah po svetu, lasti pa si tudi Skype in PayPal. Internetna stran s spletno dražbo ima približno 135 milijonov registriranih uporabnikov iz 32 različnih svetovnih trgov.

Prodate lahko prav vse!
Iz e-Bayeve raziskave izhaja, da vsaj 430.000 podjetnikov na njihovi strani vsak dan prodaja vse, kar se da prodati – od hrane, najnovejše računalniške opreme in starin pa vse do avtomobilov in rezervnih delov. Ti podjetniki tako zaslužijo vsaj del svojega mesečnega zaslužka, veliko pa se jih na ta način v celoti preživlja. Vsako sekundo se na eBay.com namreč proda za skupno približno 1000 USD izdelkov. V povprečju pa se na spletno stran doda 3,6 milijonov novih enot na dan.

V trenutku na svetovnem trgu
eBayeve podjetnike privlači zlasti hiter dostop do svetovnega trga. ''Ko nekaj objaviš na eBayu, bo to videlo na milijone ljudi po vsem svetu,'' pravi Nancy Baughman, eBay podjetnica.

 

Preberite še:

Najmlajši milijarderji

Ideja za uspeh leži pred vami

Na delo v ZDA

Zgodba o uspehu
Angle Cash
(37 let) je pred šestimi leti začela prodajati izdelke na eBayu, saj je lahko to počela od doma, obenem pa je lahko skrbela še za gospodinjstvo in otroke. Zdaj njeno podjetje Cashco1000 Inc. na eBayu vsak mesec proda na tisoče dekorativnih in drugih izdelkov za dom.

Zaslužite tudi vi
Če sanjate o tem, da bi začeli svoj ''eBay posel'', nikar ne kolebajte – je lažje, kot se zdi. Pred vami je nekaj korakov, ki vas lahko privedejo do uspeha.
  • registrirajte svoje podjetje (kot na primer popoldanski s. p.);
  • odprite račun na PayPalu;
  • poiščite stvari za spletno prodajo;
  • preučite proces draženja;
  • registrirajte se na spletni strani eBay.com;
  • ponudite kupcem odzivnost, zanesljivost in ažurnost;
  • zgradite lastno znamko na eBayu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.