Magazin
10 ogledov

O čem starši najpogosteje lažejo?

mama, dojenček Žurnal24 main
Izčrpani mladi starši lažejo o spalnih navadah svojih dojenčkov, saj želijo dajati vtis, da so popolni starši, je pokazala raziskava, ki so jo opravili na spletni strani Netmums.

V raziskavi je sodelovalo 11 tisoč staršev. Tretjina vseh sodelujočih je dejala, da redno lažejo o spalnih navadah svojih otrok, poroča Daily Mail. Največkrat se zlažejo o trajanju spanca.

Pomanjkanje spanca

Kadar lažejo o spalnih navadah svojih dojenčkov, pa lažejo tudi o svojih spalnih navadah. Tri petine mladih staršev, ki so sodelovali v raziskavi, je priznalo, da so zaradi pomanjkanja spanca že morali poiskati zdravniško ali kakšno drugo obliko pomoči. Med najbolj popularnimi je iskanje informacij na spletu. Spanje je ključni dejavnik za dobro počutje, opozarjajo strokovnjaki. Neprespani starši pa imajo večjo možnost obolevanja za depresijo, pogosto pa se krha tudi odnos med staršema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.