Magazin
6 ogledov

Obline kot droga

Moške obline obnorijo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Že dolgo vemo, da so moški nori na ženske z oblinami. Zdaj so znanstveniki odkrili, zakaj.

Pogled na žensko z oblinami, širokimi boki in ozkim pasom v moških vzbudi enako zadovoljstvo kot pri alkoholiku požirek žganja, je pokazala najnovejša raziskava. Kljub temu sodobne ženske verjamejo, da je moškim bolj všeč videz presušenih manekenk, kot je na primer Kate Moss. A je raziskovalec Steven Platek dokazal nasprotno. Obline na moške delujejo povsem enako kot droge na zasvojenca.

 

Obline so nagrada
Pogled na zaobljene boke moški možgani zaznavajo kot obliko nagrade, občutki pa so podobni pri pitju alkohola in konzumiranju drog. S tem znanstveniki pojasnujejo, zakaj je veliko moških obsedenih s pornografijo. Zato tudi ni nič čudno, da je v mnogih kulturah najprivlačnejša ženska postava tista, ki spominja na obliko peščene ure.

 

Vzburjenje, zmedenost ....
Platek verjame, da bodo njegovi rezultati pojasnili marsikatera vprašanja v zvezi z odvisnostjo od spolnosti. "Ta raziskava pojasnuje primere nenadnega vznemirjenja in vzburjenja, kot tudi naivno zmedenost ob privlačni ženski na ulici," pravi Platek. V raziskavi so sodelovali moški, starejši od 25 let. Gledali so fotografije žensk pred plastičnimi operacijami in po njih, v katerih so povečale svoje prsi ali odvečno maščobo iz trebuha presadile na zadnjico. Fotografije žensk, na katerih so obline bolj izrazite, so v moških vzbudile prijetne občutke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.