Magazin
52 ogledov

Ocvrte redkvice

redkvice jazkuham.si
Pomladno svežino vnesite tudi v kuhinjo! Pokusite sočne ocvrte redkvice.

Sestavine:

  • 250 g redkvic (lepe, velike)
  • 1 jajce
  • moka
  • drobtine
  • sol
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • olje (za cvrtje)

Priprava:

  • Po receptu za ocvrte redkvice najprej skrbno očistimo in operemo redkvice. Nato jih narežemo na enako velike rezine. Rezine solimo, da redkvice izločijo vodo, pokapamo z limoninim sokom in pustimo nekaj minut, da se prepojijo. Nato kapljice vode obrišemo s papirnato brisačko.
  • V krožniku ubijemo jajce in ga razžvrkljamo, pripravimo moko in krušne drobtine.
  • Rezine redkvic povaljamo v moki, pomočimo v jajce in nato še v drobtine.
  • Panirane redkvice ocvremo v vročem olju, da postanejo zlatorjave barve.

Nasvet:

Ocvrte redkvice postrežemo z listnato solato in pikantno omako. Odličen prigrizek za pomladne in poletne zabave!

več okusnih predjedi poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.