Magazin > Odnosi in prosti čas
28 ogledov

3 pravila za sveže razmerje

Pozitivna čustva in osrečujoča spolnost ter harmonični partnerski odnosi pomagaj Žurnal24 main
Ravnokar ste tudi uradno postali par z osebo, ki vam je že dolgo všeč. Priporočljivo pa je, da pri tem ozavestite določene vidike svojega vedenja.

1. Ne dušita drug drugega

V začetnih fazah razmerja se je težko odtrgati od svoje nove romance, saj je vse bolj bleščeče, ko je on/-a zraven. A pri tem ni priporočljivo narediti napake in v imenu ljubezni nekoga zadušiti. Oba potrebujeta tudi nekaj časa vsak zase, predelavo lastnih misli in fokus na svojo osebnostno rast, obenem pa je priporočljivo določeno mero časa nameniti tudi ostalim ljudem.

2. Ne izogibajte se diskusiji pomembnih tematik

Včasih se počutite tako hvaležne za to novo razmerje, da se v imenu nekonfliktnosti izognete prepirom in izražanju morebitnih napetosti. Pri tem je priporočljivo, da kljub temu poskušate biti čim bolj avtentični in jasni pri svojih mnenjih, saj bodo v nasprotnem primeru slednja tlela pod površjem in vzplamtela, ko bo vaš/-a partner/-ica to najmanj pričakoval/-a.

3. Ne bodite preveč posesivni

Posesivnost lahko ubija zdrav odnos, ki ga imata dva zrela posameznika. Preprečevanje določenih neškodljivih interakcij lahko samo vodi do omejenega razmerja, kjer bodo hitro vzniknila sovražna čustva. "Pomembno je sprejeti, da ne glede na to, kako ljubeči ste do svojega partnerja ali v kakšni meri se zanj žrtvujete, bo vaš partner postal gotov vase le takrat, ko se on oziroma ona nauči biti ljubeč/-a sam/-a do sebe,“ pojasnjuje strokovnjakinja za odnose Margaret Paul.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.